Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Με επιτυχία η Ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ευβοίας για την επιχειρηματικότητα

Το Επιμελητήριο Εύβοιας αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών ευβοϊκών επιχειρήσεων με αντίστοιχες από χώρες τις Νοτιανατολικής Ασίας. 

Οι Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & οι Εξαγωγικές Δυνατότητες των τοπικών επιχειρήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών Ημερίδας που πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Χωρών Νοτιανατολικής Ασίας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Λιονάκης, η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και η Διοικητική Σύμβουλος κα Βασιλική Ρόγκα συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας - που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας - εκπροσωπώντας τον κατ΄ εξοχήν θεσμοθετημένο Σύμβουλο της Πολιτείας για την ανάπτυξη του Ευβοϊκού επιχειρήν. 

Ο κ. Λιονάκης χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία και συγχαίροντας τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμο Κεδίκογλου για τις προσπάθειες υλοποίησης αυτής, αναφέρθηκε στην μέγιστη σημασία διοχέτευσης της πληροφορίας για τη διεθνή δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η λήψη αποφάσεων για τη διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους επιβάλλεται να γίνεται με ορθολογικό τρόπο, με προγραμματισμό και στρατηγικό σχεδιασμό, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους, ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις διεθνώς προσφερόμενες ευκαιρίες και να αποφύγουν τις διαφαινόμενες απειλές. Υπογράμμισε δε, ότι το Επιμελητήριο προς αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσσει πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξει δυναμικά την όποια μορφή επικερδών συνεργασιών προκύψει από την σημερινή εκδήλωση ή άλλη αντίστοιχη δράση. 

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, αναφερόμενος στους στόχους της Περιφέρειας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Ακολούθως χαιρετισμό απεύθυνε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος εστίασε στην σημαντικότητα της ανάπτυξης διμερών συνεργασιών με δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες προς όφελος των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Το πρόγραμμα των εργασιών περιελάμβανε τις ακόλουθες ενότητες :

«Η Αγορά του Βιετνάμ»: Mrs Tran Thi Ha Phuong, Ambassador, «H Aγορά της Ταϋλάνδης»: Mr Chailert Limsomboon, Ambassador, «H Αγορά των Φιλιππίνων» : Ms Rosario P. Lemque, Charge d' Affaires, a.i. 

«Η Αγορά της Ινδονησίας»: Mr Yophy Ichsan Wardana, Charge d' Affaires, Minister Counsellor. 

Η Ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και οι κκ Αναστάσιος Πρατσόλης βουλευτής Εύβοιας και Χρήστος Παγώνης Δήμαρχος Χαλκιδέων, ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και υποβολή ερωτημάτων επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...