Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Συγκέντρωση σωματείων της Εύβοιας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ που διοργάνωσε το Συνδικάτο μας. Πολλά σωματεία και μαζικοί φορείς της Εύβοιας έδωσαν το παρόν συμπαραστεκόμενοι στο δίκαιο αγώνα τους. 
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην εργοδοτική

τρομοκρατία και τη μεθόδευση για την απόλυση ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας,  την καταβολή των δεδουλευμένων, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Με τη σημερινή κινητοποίηση δόθηκε άλλη μια απάντηση στην εργοδοσία που επιτίθεται στο σωματείο για να υλοποιήσει ανενόχλητη τα αντεργατικά της σχέδια που αφορούν όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης. 
Το ραντεβού είχε δοθεί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο την ώρα που ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση για να διαφημιστεί η προωθούμενη από την κυβέρνηση «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία» με προσκεκλημένο τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Για να διαφημιστεί δηλαδή η διαχείριση της φτώχειας που θα μεγαλώσει με τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, φέρνοντας στην ουσία ένα 4ο μνημόνιο. Αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνουν μείωση του αφορολόγητου, τσεκούρι στις συντάξεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νέες ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο βάζοντας νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, παράλληλα, αποκλείονταν η είσοδος για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωση καταδεικνύοντας το γεγονός ως απαράδεκτο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η εκδήλωση προπαγανδίστηκε από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, είχαν σταλεί προσκλήσεις στα σωματεία μέλη και στα μέλη της Διοίκησης για να συμμετέχουν! Προκλητική και απαράδεκτη ήταν η στάση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που τέθηκε επικεφαλής στο άνοιγμα της αίθουσας του ΕΚΕ για να υποδεχθεί τον υφυπουργό της Κυβέρνησης, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Παρόλα αυτά, η δυναμική παρουσία και παρέμβαση των συνδικάτων και των φορέων είχε ως αποτέλεσμα ο Υφυπουργός να μην τολμήσει να εμφανιστεί στην εκδήλωση – διαφήμιση διαχείρισης της φτώχειας η οποία τελικά έγινε χωρίς την παρουσία του.
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το σωματείο εργαζομένων Νηρέα, το σωματείο εργαζομένων Κελαϊδίτη ΑΕ, η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, ο Σύλλογος Οικότροφων Σπουδαστών ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Χαλκίδας, ενώ πολλοί από τους εκπροσώπους τους απεύθυναν μηνύματα αλληλεγγύης.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων της περιοχής και όλης της χώρας δίνει δύναμη και κουράγιο στους εργαζόμενους του ΖΟΥΡΑ να συνεχίσουν τον αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων τους. Κάλεσε για ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση ενόψει της συνέχισης της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 15 Μάη. Ταυτόχρονα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας όπου τα συνθήματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ έσμιξαν με τα συνθήματα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την αυριανή κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, για την υπεράσπιση συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...