Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την Κυριακάτικη Αργία

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές  Δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές Η Κυριακάτικη Αργία δεν είναι μουσειακό είδος! Να τους κόψουμε την όρεξη…

Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της
Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα.


Έχουν πολύ θράσος όλοι αυτοί που μιλούν για «δίκαιη ανάπτυξη». Είναι η ανάπτυξη που πατάει πάνω σε ότι μας έχουν πάρει πίσω από τα δικαιώματά μας αυτά τα χρόνια. 

Τα μέτρα που στοχεύουν να ψηφίσουν στη Βουλή το επόμενο διάστημα είναι επιταγή των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τα εφαρμόζουν πριν καν γίνουν νόμοι. Έτσι εξασφαλίζουν τα κέρδη και την ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα μέσα στα χρόνια της κρίσης. 

Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. 

Είναι η κυβέρνηση που αντί να την κατοχυρώσει νομοθετικά την Κυριακάτικη Αργία, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλεία 7 ημέρες την εβδομάδα, υλοποιώντας και δικαιώνοντας τον διακαή πόθο δεκαετιών του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Και όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαιτούν, το πολιτικό προσωπικό τους υπακούει και νομοθετεί, φέρνει μνημόνια και μέτρα!

Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. ΚΥΡΙΑΚΗ αργία όλων των εργατών!

Σήμερα στον κλάδο του εμπορίου κυριαρχούν η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, οι εργασιακές σχέσεις με κάθε είδους ευελιξία, οι συμβάσεις μιας ημέρας και δοκιμαστικές περιόδους χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και super market, τα κακοπληρωμένα μαύρα ωρομίσθια, τα άτακτα ωράρια εργασίας.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις. 

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο της γυναίκες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στο κλάδο. 

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού

Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και αποπροσανατόλιζαν τον κλάδο παρουσιάζοντας ως νίκη την απόφαση του ΣΤΕ για την Κυριακή αργία. Η απόφαση αυτή ήταν δρομολογημένο να γίνει κουρελόχαρτο μπροστά στην απαίτηση του κεφαλαίου για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, κάτι που η κυβέρνηση παλεύει καιρό να περάσει.

Μην εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις (ΜΕΤΑ – ΠΑΣΚΕ) που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους το 1997 στην απελευθέρωση του ωραρίου, το 2012 στις μειώσεις μισθών των εμποροϋπαλλήλων. Αυτές οι δυνάμεις αντιπροσωπεύονται και σήμερα στην πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. 

Η Κυριακή αργία δε μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση στην εργοδοσία!

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζει την κατάργησή της, σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν και πολύ σύντομα θα ισχύει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους. 

Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Σε κάθε εμπορομάγαζο, σε κάθε κατάστημα και τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να μπουν και άλλοι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, καμία Κυριακή. 

Σε αυτή την κινητοποίηση καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και την ζωή μας. Χρειάζεται και αυτοί να βάλουν στην άκρη όλες τις δυνάμεις που τους οδηγούν με την πλάτη στον τοίχο, μια ώρα γρηγορότερα στο κλείσιμο. 

Η προσπάθεια για να μην κλείσουν τα μικρά εμπορικά την Κυριακή δεν θα φέρει λεφτά στα ταμεία τους αλλά στρώνει το έδαφος για τα μονοπώλια, για την εξάπλωσή τους και την ισχυροποίησή τους.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι για σφαγή, δε θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου να ετοιμάσουμε οργανωμένα και με αισιοδοξία την απεργιακή απάντηση. Μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με το σωματείο μας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέχουμε! Με οργάνωση στο σωματείο μας, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε : 

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

· Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

· Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.

· Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.

· Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Όλες και όλοι, στην απεργία 17 Μάη και στην συγκέντρωση!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ, 7μμ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΥΧ (αίθουσα Εργατικού Κέντρου)

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ, 10.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...