Σάββατο 22 Απριλίου 2017

«Η Εύβοια πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της κρουαζιέρας»

Την ανάγκη να αντιληφθούν οι τοπικοί φορείς τη σημασία, που έχει η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη, τα οποία συνεπάγεται η ενίσχυση του συγκεκριμένου κλάδου, επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Παράλληλα, ζήτησε να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις εταιρείες, για να αποτελέσει η Εύβοια ελκυστικό προορισμό για

τα κρουαζιερόπλοια.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατά το χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», το οποίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Χαλκίδας, υπενθύμισε τις προσπάθειες και τις ενέργειες που είχαν γίνει, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες πύλες εισόδου στην Κύμη, την Κάρυστο, την Ιστιαία, αλλά και την Αιδηψό, ούτως ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια και να εξυπηρετούνται τόσο οι επιβάτες όσο και τα πληρώματα. 


Απευθυνόμενος στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τον κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου και των δυσλειτουργιών, που συνεχώς διογκώνονται, εξαιτίας της υστέρησης σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θα ήθελα το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει στη Χαλκίδα να έχει επιβάτες. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε νέες πύλες εισόδου. Η Χαλκίδα είναι μία από αυτές, όμως, πύλες εισόδου πρέπει να γίνουν και η Κύμη, η Κάρυστος, η Ιστιαία. Κύριε Υπουργέ προχωρήστε, κύριε Δήμαρχε και εσείς το ίδιο, όμως, να ξέρετε, ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ο τόπος πρέπει να προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους τουρίστες της κρουαζιέρας. Πρέπει να έχεις καραβάκια να τούς πας στις παραλίες, να τούς ξεναγήσεις εκεί που έγινε ο πόλεμος στο Ληλάντιο Πεδίο, να έχεις ένα φεστιβάλ γευσιγνωσίας, να έχεις μεταφορικό μέσο να τους ξεναγήσεις στο αρχαίο θέατρο Ερέτριας. 

Πρέπει, ερχόμενοι στη Χαλκίδα οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα των πολλαπλών επιλογών. Υπουργέ, βοηθήστε μας με τα βασικά, Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχες ετοιμαστείτε, γίνετε πιο ανταγωνιστικοί και πάμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...