Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στη Σκύρο η 41η Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Α.Ε.Ν

Το Επιμελητήριο Εύβοιας το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ 2017 θα φιλοξενήσει στη ΣΚΥΡΟ την 41η ΓΕΝΙΚΗ ΣυνΕλευση ΤΟΥ Επιμελητηριακου Ομιλου Αναπτυξης Ελληνικων ΝησΙων – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).
Η Γ. Σ. που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Σκύρου.
Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα τεθούν προς συζήτηση σημαντικότατα θέματα που απασχολούν τα
νησιά, όπως, μεταξύ άλλων, η ΄΄ Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νησιωτικό Χώρο : αρχές, στόχοι, μέσα και προϋποθέσεις ΄΄ καθώς και η ΄΄ Στήριξη της εξωστρέφειας των νησιωτικών επιχειρήσεων΄΄.

Ο Επιμελητηριακοσ Ομιλοσ Αναπτυξης Ελληνικων ΝησΙων στον οποίο το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι μέλος, έχει σκοπό την ενεργοποίηση των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας σε από κοινού ενέργειες, οι οποίες θα θέσουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο τον προβληματισμό των νησιών και τη σημαντική πραγματική απόκλιση τους από την υπόλοιπο ηπειρωτικό ευρωπαϊκό χώρο, σε δράσεις που θα οδηγήσουν σε πολιτικές και μέτρα για μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών. 


Σε αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΑΕΝ στοχεύει πέραν των άλλων, στην συνεργασία με τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές και με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.. Στοχεύει επίσης στην οργάνωση νησιωτικών δικτύων συνεργασίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας, τηλεματικής διασύνδεσης και συμμετοχής των νησιωτικών επιμελητηρίων, είτε ομαδικώς είτε μεμονωμένα σε κοινοτικά προγράμματα ή πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...