Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σίμος Κεδίκογλου: «Η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια»

Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε Αντιπροσωπεία του Εμπορικού Τμήματος του γραφείου της Ταϊπέι στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτή Ευβοίας, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο δραστηριοτήτων, που αφορούν στην οικονομική διπλωματία και επιχειρηματικότητα.


Ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τα μέλη της Αντιπροσωπείας, τον Εκπρόσωπο κ. Sherman S. Kuo, Amb, τον Διευθυντή του Εμπορικού Τμήματος κ. Alfred Y.H. Wang και τον Γραμματέα Πολιτικού Τμήματος κ. Arthur Fan-Chiang Hao είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Παγώνη Χρήστο, τον
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας κ. Σπανό Φάνη, ενώ ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Εύβοιας παρουσία του προέδρου κ. Λιονάκη Γιάννη, μελών της Διοίκησης και επιχειρηματιών.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: 

«Η λέξη κλειδί για όλους στην Ελλάδα είναι εξωστρέφεια.

Αν δεν αυξήσουμε τις εξαγωγές μας και αν, αντίστοιχα, δεν προσελκύσουμε επενδύσεις, τότε δεν έχουμε μέλλον. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ταϊβάν εκτιμώ, ότι η οικονομία της Εύβοιας μπορεί να ανταποκριθεί και να αποτελέσει ένα πιλοτικό παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο σε κλάδους, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση, η ενέργεια και οι τεχνολογίες.»

Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες συμφώνησαν να καταβληθούν από κοινού προσπάθειες για την προώθηση στενότερης συνεργασίας με στόχο να γίνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις της Εύβοιας στην αγορά της Ασίας και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί τουριστικό ρεύμα από την Ταϊβάν. 

Προς την κατεύθυνση αυτή αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή σε δύο από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ταϊβάν, τον Ιούνιο στην έκθεση προϊόντων τροφίμων και ποτών, και τον Νοέμβριο στην τουριστική έκθεση

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα κ. Sherman S. Kuo, Amb δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της Χαλκίδας, εκφράζοντας, ωστόσο, την έκπληξή του για το γεγονός, ότι παρόλο που το νησί της Εύβοιας είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, εντούτοις, δεν είναι γνωστός τουριστικός προορισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...