Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τοποθέτηση Γιάννη Μανώλη στην ημερίδα της ΝΟΔΕ Ευβοίας για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

Τοποθέτηση του πολιτικού επιστήμονα και στελέχους της ΝΔ Γιάννη Μανώλη στην ημερίδα της ΝΟΔΕ Ευβοίας για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ

Ήταν μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ευβοίας που επιβεβαιώνει ότι η πορεία της παράταξης προς την αυτοδυναμία είναι προδιαγεγραμμένη. Το ζήτημα όμως δεν είναι να κερδίσουμε απλά τις
εκλογές. 

Το μείζον είναι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της χώρας, να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία και να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες που θα κάνουν τις ζωές των Ελλήνων και των Ελληνίδων καλύτερες. 

Όπως τόνισα στη σύντομη τοποθέτηση μου: "το κλειδί για έξοδο της Ελλάς από την κρίση είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Μόνο όταν γίνουμε αξιόπιστοι θα μας δείξουν εμπιστοσύνη τόσο οι έξω (εταίροι και δανειστές) -ώστε να μας δώσουν περισσότερο δημοσιονομικό χώρο (μικρότερα πλεονάσματα)- όσο και οι πολίτες. 

Η αξιόπιστη δέσμευση της κυβέρνησης είναι απαραίτητη, ώστε να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κράτος-αγορά-κοινωνία. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αναξιοπιστίας στο εσωτερικό αποτελούν η μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που αργοσβήνουν και η χρονοβόρα έκδοση νέων συντάξεων. Μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, από τον Μάιο του 2016, δεν έχει εκδοθεί ούτε μια νέα σύνταξη. 

Ούτε μία νέα σύνταξη δεν έχει εκδοθεί εδώ και 10 μήνες, γιατί ψάχνουν λέει να βρουν τον μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των συντάξεων. 

Αν αυτό δεν είναι αναξιοπιστία, τότε τι είναι; Η ΝΔ, λοιπόν, κ. Υπουργέ, σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και σύντομα ως κυβέρνηση, πρέπει να δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει αυτές τις στρεβλώσεις, ώστε να γίνει αξιόπιστη και να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης".


Με εκτίμηση, 
Γιάννης Μανώλης 
ΝΔ Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...