Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΥΠΕΣ: Ανυπόστατες φημολογίες για τους συνταξιούχους αιρετούς

Σε διευκρινίσεις για τους συνταξιούχους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τη διασπορά διάφορων φημών που ανέφεραν ότι ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου 4387 προβλέπει ότι στους αιρετούς συνταξιούχους που αναλαμβάνουν θέση ευθύνης σε φορείς αναστέλλεται η σύνταξη τους για όσο διάστημα διαρκεί η παροχή εργασίας τους ακόμα και αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να αμείβονται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


''Με αφορμή τη διασπορά φημών που επιχειρούν να προκαλέσουν αναίτια αναστάτωση μεταξύ των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε περίοδο εκλογών για την ανανέωση των προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων, το Υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζει ότι δεν έχει αρθεί το γενικότερο καθεστώς – και τα ειδικότερα ισχύοντα – σύμφωνα με το οποίο οι συνταξιούχοι αιρετοί έχουν το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στη χορήγηση της σύνταξης ή της αντιμισθίας/αποζημίωσης για θέση ευθύνης που κατέχουν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αποτρέψει σκόπιμες ή μη, παρερμηνείες όσον αφορά τα δικαιώματα των συνταξιούχων αιρετών, οι οποίοι ενδεχομένως θα κληθούν να αναλάβουν νέα καθήκοντα τις επόμενες ημέρες, θα προωθήσει άμεσα διευκρινιστική ρύθμιση η οποία θα αποσαφηνίζει πλήρως το ζήτημα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαντλώντας περιθώρια και αρμοδιότητες για να την στηρίξει, ιδίως όταν πρόκειται για εύλογα ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα των αιρετών οργάνων να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι στις 22/2 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολή του στον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, ζητούσε «να διευκρινιστεί αν στις διατάξεις του νόμου του Ν.4387/2016 σχετικά με το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται ή όχι, οι αιρετοί – συνταξιούχοι».

με πληροφορίες από naftemporiki.gr/ aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...