Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο Δήμος Σκύρου στην τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης

Το παρόν έδωσε ο Δήμος Σκύρου στην έκθεση Τουρισμού, Γαστρονομίας και Πολιτισμού «MEDITERRANEAN PANORAMA» που διεξήχθη στην σκανδιναβική Πρωτεύουσα της Σουηδίας , την Στοκχόλμη, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2017 η οποία έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης έκτασης 8.000 τ.μ.

Η εν λόγω έκθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να ενσωματώσει αλλά και να μετεξελίξει το «Grekland Panorama», την αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, το οποίο κατέγραψε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια.

Παράλληλα με την τουριστική έκθεση προβλήθηκαν αγροδιατροφικά προϊόντα από κάθε χώρα, με στόχο τη διασύνδεση και ανάπτυξη συνεργειών του αγροδιατροφικού κλάδου με αυτόν του τουρισμού.

Την πρώτη ημέρα, των επαγγελματιών στις 17 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές δράσεις για τον κλάδο του τουρισμού, όπως το Συνέδριο της «FEE, International Year of Sustainable Tourism Development» και «1ο Συνέδριο της UNESCO για την Μεσογειακή Διατροφή» και τις ημέρες του κοινού, στις 18 και 19 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε το «Mediterranean Food Village» το οποίο φιλοξένησε επιχειρήσεις από τον κλάδο των εξαγωγών αλλά και τοπικές επιχειρήσεις της Σουηδίας, με στόχο την ανάδειξη τοπικών προϊόντων και την προώθησή τους στο Σουηδικό κοινό. 

Διοργανώθηκαν επίσης ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσίες και πλούσια δρώμενα για τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα υπήρξε και η δυνατότητα απευθείας πώλησης προϊόντων για την γνωριμία τους με το κοινό.

Τον Δήμο Σκύρου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης μαζί με εκπροσώπους-μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σκύρου, ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού της Σκύρου και συγκεκριμένα την κα.Μαντά Άννα, την κα.Κωνσταντουλάκη Κατερίνα, τον κ.Μαρουδή Στέφανο και τον κ.Φανό Νικόλαο. 

Στην ίδια έκθεση παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κοτζιάς Γιάννης, συνοδευόμενος από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο Αγροτουριστικής, κ.Κελαϊδίτη Γιώργο. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρουσίασε υψηλή επισκεψιμότητα και όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το πλούσιο υλικό (τουριστικά έντυπα, βίντεο και τοπικά προϊόντα) που είχαν στην διάθεσή τους οι εκπρόσωποι κάθε δήμου. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με tour operators της Σκανδιναβικής αγοράς και διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με τη Σκύρο, ώστε η αγορά αυτή να ανοίξει για το νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...