Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αμφισβητείται»

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αμφισβητείται. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να φύγουν». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1-Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά» και στην εκπομπή «Δύο ρεπόρτερ», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν, ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης, με μία υγιή οικονομία, που να δημιουργεί πλούτο και θέσεις εργασίας, αντί να μοιράζει φτώχια.

Τόνισε, επίσης, ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι και το κάλεσμα που απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα ενιαίο μέτωπο ανεξαρτήτως του τι πίστευε κάποιος στο
παρελθόν. 

«Η Ελλάδα-είπε- πρέπει να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης, να δυναμώσει την οικονομία της, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες. Όποιος πιστεύει σε αυτό το στόχο τον καλούμε να συμπαραταχθεί μαζί μας».


Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων: 

«Πρέπει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης, πρέπει να έχουμε μικρότερο και καλύτερο κράτος, που να ενισχύει την ανάπτυξη της οικονομίας και να μην λειτουργεί σαν τροχοπέδη». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της ΔΕΗ, όπου εάν δεν είχε αντιδράσει η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση θα είχαν καταφέρει να πετύχουν απελευθέρωση αγοράς ανάλογη με την απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και η χώρα θα είχε τεράστια οφέλη αντί να φορτώνεται επιπλέον βάρη. 

Όπως τόνισε: «Οι κρατικές επιχειρήσεις, όπου το κράτος λειτουργεί ως επιχειρηματίας, έχουν αποτύχει. 

Για παράδειγμα επί κυβέρνησης Σαμαρά συγχωνεύσαμε τους τρεις Κατασκευαστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου. Βάσει των αναγκών από τα 450 άτομα δεν χρειαζόντουσαν πάνω από 250. Τα επιπλέον 200 ήταν απαραίτητα σε άλλους φορείς σε Δήμους και στην Περιφέρεια. 

Η κυβέρνηση όχι όμως δεν μετακίνησε κανέναν, αντιθέτως προσέλαβε και επιπλέον 250 άτομα. Αυτά δεν μπορούν να γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης, δεν μπορεί ο επικεφαλής μίας ΔΕΚΟ να δίνει αυξήσεις και εφάπαξ στον εαυτό του. 

Οι Έλληνες ένα τόσο δαπανηρό κράτος δεν μπορούν να το συντηρήσουν. Η φοροδοτική τους ικανότητα εξαντλήθηκε».



1 σχόλιο:

  1. Σωστα τα λεει ο κεφικογλου αλλα ειναι εύκολο να πιστεψουμε οτι με νδ θα ειναι καλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...