Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Απάντηση της Βασιλικής Βαρελά στην τοποθέτηση του Γ. Σαραβάνου

Απάντηση της κας Βασιλικής Βαρελά μέλος του ΣΠΠΕΝΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, στην τοποθέτηση/σχόλιο του κ. Γ. Σαραβάνου Δημοτικού Συμβούλου Καρύστου, στο δημοσίευμα ''Η στάση τού Δήμου Καρύστου πρός τον ΣΠΠΕΝΚ: Ουδέν σχόλιο.....''


''Καλησπέρα. Χαίρομαι πάρα πολύ για την απάντηση, έστω και εκτός θέματος, κάποιου συμβούλου της συμπολίτευσης  του Δήμου Καρύστου.

Μάλλον θα έπρεπε να πώ για την αντίδραση προς τη δημοσίευση της επιστολής του ΣΠΠΕΝΚ, διότι πάλι ούτε εσείς κύριε Σαραβάνο δώσατε απαντήσεις στις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις της αίτησης του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος.

Γιά άλλη μία φορά παραθέσατε τα γνωστά αόριστα επιχειρήματα υπέρ των αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.
Επίσης ναι μεν ο Δήμος δεν είναι δημόσια υπηρεσία, είναι όμως φορέας δημόσιας τοπικής εξουσίας, άρα πρέπει να δίνει στους πολίτες περιβαλλοντική  πληροφόρηση στην περίπτωση βέβαια πού ενδιαφέρθηκε να την αποκτήσει.
Άλλωστε δεν είχα την πρόθεση να σας φοβίσω,απλά αναφέρθηκα στο νομικό καθεστώς που υπάρχει σχετικά με την περιβαλλοντική πληροφόρηση και αυτό αφορά το Δήμο Καρύστου , όχι εσάς προσωπικά.

Απαντώ λοιπόν πάνω στις προσωπικές σας απόψεις διότι καθόλου δεν απαντήθηκε η επιστολή του ΣΠΠΕΝΚ από το Δήμο Καρύστου, μέσω του δικού σας κειμένου.

Α) Η αίτηση τού συλλόγου έγινε με αφορμή την έναρξη εργασιών του αιολικού σταθμού της Jasper,ο οποίος δεν είναι σε καμμία περίπτωση ο χειρότερος από αυτά πού σχεδιάζονται. Βιαστήκατε να τούς υπερασπιστείτε, ενώ η αίτηση του συλλόγου αναφέρεται σε όλα τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα πού σχεδιάζονται στην περιοχή.

Β) Ο Δήμος Καρύστου και εσείς προσωπικά έχετε τεράστια πολιτική ευθύνη για τις επιπτώσεις από αυτή την επένδυση Αιολικών στην περιοχή μας . Όσον αφορά τη Jasper πού έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες θα έπρεπε να  υπάρχει μόνιμα κάποιος τεχνικός του Δήμου Καρύστου  ο οποίος να επιβλέπει την εφαρμογή της μελέτης. Αλλά τι λέω;Προφανώς δεν έχετε δει ούτε το εξώφυλλο αυτής της μελέτης.

Γ) Τά Αιολικά Πάρκα σε μικρή κλίμακα καί όταν χωροθετούνται εκει που πρέπει, προσφέρουν καθαρή ενέργεια, συμφωνώ. Αυτά όμως πού σχεδιάζονται για το βουνό Όχη, είναι Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα , τεραστίων διαστάσεων τα οποία ειναι εχθρικά πρός το περιβάλλον καί τούς ανθρώπους. Κυρίως λόγω των συνοδών έργων,διότι για να ανέβουν αυτά τα τέρατα στίς κορυφές της Όχης, πρέπει να κατεδαφιστεί το βουνό να γίνει δηλαδή μία άσχημη μάζα από εκσκαφές και επιχώσεις.
Αυτό το άλλο βουνό που θα προκύψει,μετά από την εγκατάσταση αυτών των τεράτων πάνω στίς βουνοκορφές της Όχης, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έχει την επιθυμία να το περπατήσει,ούτε καν να το κοιτάξει.
Γνωρίζετε μήπως οτι η Jasper ,επέλεξε ανεμογεννήτριες ύψους 44 μέτρων, ακριβώς για να αποφύγει τη διάνοιξη δρόμων με μεγαλύτερο πλάτος από 5 μέτρα?
Γιατί όμως οι υπόλοιπες εταιρίες διάλεξαν ανεμογεννήτριες ύψους 110 μέτρων ?
Θα σας πω γιατί. Σε αυτή την περιοχή όλα αφήνονται στο φιλότιμο των εταιριών κατασκευής αιολικών σταθμών. Αφού κανείς δεν τους ενοχλεί,πράττουν όπως νομίζουν. Σε αυτό πού ανέφερα που είναι η παρέμβαση του Δήμου?

Δ) Αντισταθμιστικά Οφέλη ? 
Μιλήσατε για 5.000.000 ευρώ !! Αυτά να τα δούμε πρώτα και μετά συζητάμε. Παντως κουβέντα δεν είπατε για τα έσοδα των κατοίκων από την ενοικίαση των ιδιοκτησιών τους σε εταιρίες αιολικών. Μάλλον όνειρο ήταν και τέλος....

Μέ συμπάθεια
Βαρελά Βασιλική

5 σχόλια:

 1. Μα αν δεν ξεκινήσουν τα έργα πως θα έρθουν τα έσοδα στην ντοπια κοινωνία?
  Το μόνο σωστό που έχετε αναφέρει στις τελευταίες 100 αναρτησεις σας είναι ότι οι υπηρεσίες θα έπρεπε να επιβλεπουν συνεχώς την κατασκευή ώστε να γίνεται σωστή εφαρμογή της εγκεκριμενης μελέτης περιβαλλοντικων επιπτώσεων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυρία Βαρελά είστε για ακόμη μια φορά άστοχη.Έχουν γνώση οι φύλακες. ΜΗ ΓΊΝΕΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΉ.ΜΕ ίσως πιθανώς και ενδέχεται αποδεικνύεται η κατάρτιση σας επί του θέματος.Επίσης σας τονίζω ότι όλες οι εταιρίες ΑΠΕ σέβονται και αναγνωρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς τηςΝ.Εύβοιας.Κοινός στόχος πρέπει να είναι ο διαρκής έλεγχος στη φάση κατασκευής και αποκατάστασης και εκεί η συνδρομή όλων είναι αναγκαία και πολυτιμη.Με υπευθυνότητα και συνεργασία μπορούμε να κάνουμε πράξη τη συνύπαρξη του βουνού με την πράσινη ενέργεια των ΑΠΕ.Οτιδήποτε άλλο θα μας έχει ήδη προσπεράσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κ.Βαρελά προσπαθεί να αφυπνήσει τους εκπροσώπους του Δήμου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αντάξιοι στο ρόλο που έχουν εκλεγεί.Άμεσα οι Δημόσιες υπηρεσίες να λάβουν εντολή και να ελένξουν αν τηρούνται οι νόμοι, περιβαλλοντικοί και τεχνικοί όπως ορίζει ο νόμος και άν οι μελέτες είναι αυτές που το Ευρωπαικό Δίκαιο ορίζει.
  Ας μην είναι το κέρδος αιτία καταστοφής του τόπου μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχώς ως σήμερα δεν έχει επιδείξει η Κα Βαρελά την συμπεριφορά αφύπνισης αλλά κατακερμάτισης οποιασδήποτε επένδυσης ακόμα και αν αυτή τηρεί την περιβαλλοντική νομοθεσία οδηγώντας σε σίγουρο οικονομικό μαρασμό.
   Στην ανάπτυξη με κανόνες συμφωνεί η πλειοψηφία.
   Αλλά στον κατακερματισμό οποιασδήποτε ανάπτυξης και πως εννοεί ο καθένας την ανάπτυξη σε οποιονδήποτε τομέα είναι σοβαρή απορία. Μήπως κάποιοι πήραν την σύνταξ τους και επιθυμούν απλά ένα ησυχαστήριο ;;;;

   Διαγραφή
 4. Δεν θέλουμε ησυχαστήριο,θέλουμε κολαστήριο.Ο καλπασμός των βαρβάρων σε μια εποχή βαρβαρότητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...