Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο

Τέλος στο κάπνισμα και άτμισμα ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο όταν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών, βάζει το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του, ενώ προβλέπει και τσουχτερά πρόστιμα.

Ξεκινούν οι συστηματικοί έλεγχοι για τον έλεγχο του καπνίσματος αλλά και του ατμίσματος σε δημόσιους χώρους, ενώ για πρώτη φορά προβλέπονται υψηλά πρόστιμα για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο όπου επιβαίνουν παιδιά.

Ειδικότερα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας επιβάλει πρόστιμα 1500 ευρώ σε όσους οδηγούς καπνίζουν ή ατμίζουν και μεταφέρουν παιδιά, ενώ το πρόστιμο διπλασιάζεται και γίνεται 3000 ευρώ όταν πρόκειται για όχημα δημοσίας χρήσεως.

Η εγκύκλιος προβλέπει χαρακτηριστικά: «Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο».

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...