Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Επίθεση Σίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σίμος Κεδίκογλου στο STAR Κ.Ε.«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν το κομματικό συμφέρον έναντι του συμφέροντος της πατρίδας και του τόπου»
Στους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης
του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου με συνέντευξή του στο STAR Κ.Ε, επισημαίνοντας συγκεκριμένα, ότι κάθε μέρα που παραμένει στην κυβέρνηση ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο λογαριασμός ανεβαίνει δραματικά, καθώς με την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την ιδεοληψία της έχει οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε ένα τέτοιο σημείο που να συζητούνται ανήκουστα μέτρα. 

Ο ίδιος εκτίμησε, ότι το χειρότερο σενάριο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι το να έχουν κάποιοι στου Μαξίμου να προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο που δεν υλοποίησαν το καλοκαίρι του 2015, να φτάσουν δηλαδή σε μία Ελλάδα εξαθλιωμένη, χρεοκοπημένη και επισήμως διαλυμένη σαν κοινωνία και τότε μέσω δημοψηφίσματος να θέσουν το δίλημμα, τι να το κάνεις το ευρώ, άμα δεν έχεις φράγκο. 

Άλλωστε, όπως τόνισε, τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το Ευρώ τα τροφοδοτούνε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πότε με τον Κοινοβουλευτικό τους Εκπρόσωπο να θέτει θέμα συζήτησης για τη δραχμή και πότε με άλλους βουλευτές, να προτείνουν δημοψήφισμα για τη δραχμή. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η έξοδος της χώρας μας από την «καρδιά» της Ευρώπης θα ισοδυναμούσε με εθνική καταστροφή με τους ασθενέστερους να είναι εκείνοι που θα το πληρώσουν πιο ακριβά, λέγοντας χαρακτηριστικά : «αν αυτή η εθνική καταστροφή γίνει βάσει σχεδίου εκείνοι που εκπονούν το σχέδιο, θέλω να προειδοποιήσω ότι θα πάνε για εθνική προδοσία . Εθνική καταστροφή βάσει σχεδίου ισοδυναμεί με εθνική προδοσία».

Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών τόνισε, ότι αποτελούν μονόδρομο και ότι θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διαβεβαιώνοντας , πως μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, με περικοπές φόρων και με αντίστοιχες περικοπές δαπανών, όπως έχει, ήδη, αναλυτικά παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε: «Δεν λέμε πράγματα που δεν γίνονται και που δεν μπορούμε να κάνουμε, οι εκλογές είναι μονόδρομος, αλλά και αυτή η οικονομική πολιτική, γιατί έτσι θα μπορέσεις να προσελκύσεις επενδύσεις, θα έρθει ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Απαντώντας στο ερώτημα, εάν υπάρχει το ενδεχόμενοι Οικουμενικής κυβέρνησης διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν να συνεργαστεί με ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν γίνεται ανάπτυξη με τέτοια υπερφορολόγηση και ότι πρέπει να ακολουθηθεί άλλη πολιτική, αλλά και με ανθρώπους που δεν σέβονται βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μα όπως τις Ανεξάρτητες Αρχές και τη Δικαιοσύνη. 

«Εμείς- είπε- θέλουμε μια εθνική συμμαχία για την ανάπτυξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και όλων των φορέων ιδιαίτερα του παραγωγικού κόσμου και ο τρόπος για να έρθει αυτή η ανάπτυξη είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να κόψουμε φόρους και να κόψουμε δαπάνες. 

Υπάρχουν τρόποι, ξέρουμε πως όσο πιο γρήγορα φύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να φέρουμε γρηγορότερα την ανάπτυξη».

Σε ό, τι αφορά την ανακοίνωση των βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία στρέφονται εναντίον του ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: 

«Είναι ανήκουστο, πρωτοφανές να επικρίνεται βουλευτής, γιατί ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα προβλήματα του τόπου του. Ενώ αναγνωρίζουν, ότι τα προβλήματα είναι πραγματικά και μεγάλα, εντούτοις με επικρίνουν, γιατί ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Για αυτά δηλαδή τα προβλήματα, που αναγνωρίζεις, ότι είναι σημαντικά και εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα για οτιδήποτε σε αυτά τα δύο χρόνια και ενώ επί κυβέρνησης Σαμαρά έχουμε να παρουσιάσουμε δύο σημαντικότατα αναπτυξιακά έργα στην Εύβοια. Το ένα ήταν το μεγάλο λιμάνι της Κύμης και το άλλο το λιμάνι στο Μαντούδι. 

Να σημειώσω ότι μόνο πέρυσι από το λιμάνι στο Μαντούδι περάσανε 15.000 αυτοκίνητα και 50.000 επιβάτες και καθιερώθηκε μία νέα γραμμή μεταξύ Ευβοίας και Βορείων Σποράδων, γεγονός που αποδεικνύει πόσο αναπτυξιακό ήταν αυτό το έργο .

Επίσης, με κατηγορούν για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Δεν θυμούνται, ότι ο λόγος που δεν έγιναν έργα στην Εύβοια ήταν , ότι το 2000 η κυβέρνηση Σημίτη, την οποία κυβέρνηση οι περισσότεροι από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τότε τη στήριζαν, ήταν που δεν ενέταξε ούτε ένα χλμ. δρόμου της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί κανένα οδικό έργο στην Εύβοια με Κοινοτικά κονδύλια. 

Έτσι , μείναμε τόσο πίσω και με προσωπική πρωτοβουλία , τη βοήθεια του φίλου μου, τότε Ευρωβουλευτή του Γιώργου Κουμουτσάκου και με τη συνδρομή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταφέραμε να άρουμε αυτή την αδικία , να ενταχθεί ο κεντρικός οδικός άξονας της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα , να μπορέσει να ενταχθεί ο περιφερειακός της Χαλκίδας στο επόμενο ΕΣΠΑ. Είχε έρθει ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το Νοέμβριο του 2014, και είχε ανακοινώσει τη δημοπράτηση του έργου το Μάρτιο, αλλά ,δυστυχώς ,ενέσκηψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσουν έλεγχο, γιατί δεν προχωράει τίποτα με τον περιφερειακό, ένα έργο 186 εκατομμυρίων ευρώ, που καταλαβαίνετε τι ευεργετικές συνέπειες θα είχε στην τοπική οικονομία. Γιατί δεν κάνουν κάτι για αυτό; 

Ακόμα, ενώ αναγνωρίζουν, ότι το Φράγμα στο Λήλαντα , για το οποίο έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή της Χαλκίδας η απάντηση, που έλαβα από τον Υπουργό κ. Σπίρτζη ήταν, ότι «το έργο δεν είναι εθνικού επιπέδου» και «δεν τον απασχολεί», για αυτό προκαλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν, είναι ικανοποιημένοι από την απάντηση για ένα έργο, που και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν σημαντικό; Γιατί δεν ασκούν έλεγχο; 

Είναι ντροπή να επικρίνουν εμένα, όταν αγωνίζομαι, όπως αγωνιζόμουν πάντα για τον τόπο μου, όταν ακόμα και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, το 2009 , είχα καταθέσει στον Εισαγγελέα εναντίον της τότε Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, ενώ ήταν διορισμένη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το σύμπτωμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από ανάγκες της πατρίδας και του τόπου σε κάθε επίπεδο. 

Αν θες να είσαι σωστός βουλευτής, πρώτα είσαι βουλευτής του τόπου σου και μετά του κόμματός σου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...