Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ενισχύσεις-κοροϊδία

Δικαιούχος θα "ενισχύεται" με ...13,07 ευρώ τον μήνα 
Πολύ μικρότερο ποσό από τα 200 ευρώ το μήνα, που έχει οριστεί ως κατώτατο όριο, θα λάβει, τελικά, ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


Ο λόγος είναι ότι το βασικό εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (1.200 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης), ισχύει αθροιστικά για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο δικαιούχος δηλώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο είχε έσοδα για παράδειγμα 900 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι εισέπραττε κάθε μήνα έως 150 ευρώ. Αν δεν έχει κάποιο άλλο πρόσθετο μέλος (πχ σύζυγος, τέκνο), τότε θα λάβει οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο ποσό των 50 ευρώ το μήνα, ώστε συνολικά το μηνιαίο εισόδημά του να φτάσει τα 200 ευρώ.

Υπάρχουν περιπτώσεις αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ήδη στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΑ και έχουν εγκριθεί και για τις οποίες προβλέπεται ότι η οικονομική ενίσχυση που θα προσφέρει το πρόγραμμα κυμαίνεται στα επίπεδα των 10 – 15 ευρώ σε μηνιαία βάση…

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυε και στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στους 30 δήμους – θύλακες υψηλής ανεργίας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΑ χορηγήθηκε κυρίως σε πολίτες που βιώνουν το αδιέξοδο της μακροχρόνιας ανεργίας, συνεπώς το εισόδημα που δήλωναν για το τελευταίο εξάμηνο, ήταν μηδενικό. Άρα λάμβαναν το σύνολο της επιδότησης των 200 ευρώ το μήνα που για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, ανέρχονταν στα 400 ευρώ μηνιαίως.

Η διαφορά είναι ότι στην καθολική εφαρμογή του ΚΕΑ, θα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δικαιούχων που… έκαναν το λάθος, να αποκτήσουν έστω και ελάχιστο εισόδημα κατά το τελευταίο εξάμηνο. Τώρα, θα αναγκαστούν να λάβουν οικονομική βοήθεια πολύ μικρότερη από εκείνη που είχαν εκτιμήσει αρχικά, λόγω αυτού ακριβώς του εισοδήματός τους.

Στο παρατιθέμενο αποδεικτικό αίτησης για το ΚΕΑ που κατατέθηκε μέσω του keaprogram.gr, φαίνεται ότι ο δικαιούχος εξαιτίας του «μεγάλου» εισοδήματός του θα λαμβάνει ως εισοδηματική ενίσχυση κάθε μήνα το ποσό των 13,07 ευρώ!

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...