Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα.Την ομιλία στην μαζική συγκέντρωση απήθυνε ο Σπύρος Λοξός, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νηρέα και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της Χαλκίδας και ολοκληρώθηκε στην συνοικία της Νεάπολης. Ενώ δώθηκε ραντεβού με κλιμάκωση του αγώνα και απεργία όταν η κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει νέα
μέτρα στη Βουλή.

Αποσπάσματα απο την ομιλία του Σ.Λοξού:

“Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, η οποία είναι πως θα πέσει τσεκούρι στο λαϊκό εισόδημα με τη μείωση του αφορολόγητου και τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Ακολουθούν ανατροπές στα εργασιακά, μεγαλύτερη απελευθέρωση στον κλάδο της ενέργειας κ.α.

Η δικαιολογία της κυβέρνησης για αντισταθμιστικά οφέλη είναι κοροϊδία χωρίς προηγούμενο. Όπως πάντα με τη λογική να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι, πετάνε ψίχουλα φιλανθρωπίας σε αυτούς που οι ίδιοι οδήγησαν στην εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή βρέθηκαν 2 δις ευρώ για να αποπληρωθεί δάνειο που είχε χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δικαιολογούν έτσι κι αλλιώς τις θυσίες του λαού στο βωμό της αντιμετώπισης του χρέους και της κάθε μορφής ρύθμισής του. Όμως ο σκοπός αυτός δεν αφορά παρά μόνο την απελευθέρωση πόρων που θα κατευθυνθούν στα ταμία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή άλλωστε είναι και η αιτία της δημιουργίας του. Οι εργαζόμενοι, που δεν το δημιούργησαν, θα πληρώσουν σε κάθε περίπτωση είτε για την πληρωμή του χρέους, είτε τα μέτρα που απαιτούνται για την ελάφρυνση του.

Το κλίμα ευφορίας που προσπαθούν να περάσουν δεν είναι αδικαιολόγητο. Και αυτό γιατί το ζητούμενο γι' αυτούς δεν είναι η ελάφρυνση της εργατικής λαϊκής οικογένειας αλλά η περιβόητη ανάπτυξη και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού κεφαλαίου, που όχι μόνο δεν θα φέρουν το τέλος των μέτρων, αλλά αντίθετα τα έχουν για προϋπόθεση.

Δεν είναι τυχαίες οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών ότι πάνω από όλα πρέπει να συνεχιστεί το μεταρυθμιστικό έργο.

Και όταν λένε μεταρυθμίσεις ο ασφαλέστερος τρόπος για να βρει κανείς τι εννοούν είναι να κοιτάξει τα δελτία τύπου του ΣΕΒ, που αφού ζήτησε ένα ελληνικό μνημόνιο, τώρα το κάνει πιο συγκεκριμένο ζητώντας νέα προνόμια. 

Άλλωστε και οι κυβερνητικές υποσχέσεις ότι δε θα φέρει νέα μέτρα λιτότητας δεν είναι τελείως ψεύτικες. 

Περιφανεύονται ότι από το κόψιμο των δαπανών εξαιρέθηκε πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ. Την ώρα δηλαδή που κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι από τις περικοπές στην υγεία, βρέθηκαν 3 δις για μποναμάς στο κεφάλαιο. (...)”

“Γι' αυτό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αλληλέγγυο με τους ξεριζωμένους που βρέθηκαν στην πόρτα μας. Γιατί τους έδιωξε απο τις πατρίδες τους το ίδιο χέρι που μας κλέβει τον ιδρώτα και για τον ίδιο σκοπό.

Το βασικό που σήμερα προσπαθούν να περάσουν κυβερνήση και εργοδοσία και οι μηχανισμοί τους είναι η απάθεια, ο συμβιβασμός η μοιρολατρία η απογοήτευση. 

Πως με τους αγώνες δεν κερδίζεται τίποτα. Και πράγματι πολλοί αναρωτιούνται. Αξίζει να βγούμε στο δρόμο, θα μας ακούσουν , αυτοί δεν καταλαβαίνουν, είναι όλα συμφωνημένα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...