Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία, στελέχωση και χρηματοδότηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας, στην Αυλίδα.

Πρόκειται για μια μονάδα που εξυπηρετεί ΑμΕΑ και που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη
λειτουργία του.


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προβλήματα που καταγράφονται και από το Σωματείο Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου:

Για 65 περιθαλπόμενους το νοσηλευτικό προσωπικό περιορίζεται σε 3 εργαζόμενους στην πρωινή βάρδια, 2 εργαζόμενους στην απογευματινή και 2 εργαζόμενους στη νυχτερινή. Στην κουζίνα υπάρχουν 2 εργαζόμενοι στην πρωινή βάρδια και 1 στην απογευματινή.

Στην τεχνική υπηρεσία απασχολείται μόλις 1 εργαζόμενος, στα πλυντήρια 1 εργαζόμενος στην πρωινή βάρδια χωρίς υπάρχει προσωπικό για την απογευματινή, ενώ στο φυλάκιο και στο τηλεφωνικό κέντρο υπάρχει 1 εργαζόμενος μόνο για την απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Ελλείψεις παρουσιάζονται και στο Διοικητικό προσωπικό.

Την ίδια στιγμή αναφέρονται ελλείψεις στην προμήθεια τροφίμων, πετρελαίου θέρμανσης, φαρμακευτικού υλικού, ειδών συντήρησης των εγκαταστάσεων καθώς και ιματισμού-υποδημάτων για τους εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Επισημαίνεται ότι με τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν γίνεται αδύνατη η εξυπηρέτηση νέων εισαγωγών στο Θεραπευτήριο.

Τα παραπάνω στοιχεία της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας, αναδεικνύουν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ενίσχυσή του, για να μπορέσουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στην περίθαλψη και φροντίδα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

· Την άμεση στελέχωση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας με προσλήψεις μόνιμου, πλήρους απασχόλησης επιστημονικού, υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού;

· Την επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας σε εξοπλισμό, συντήρηση και αναλώσιμα υλικά;

Οι βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Χρήστος Κατσώτης
Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...