Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Η συνάντηση αφορούσε θέματα τροποποιήσεων στο χωρικό σχεδιασμό και σε αυτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκίδας, Γεώργιος Μπουραντάς, εκπρόσωποι του συλλόγου Πρωτέας και εκπρόσωποι κατοίκων της Έξω Παναγίτσας. 

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στον Υπουργό πρόταση ανάδειξης, αξιοποίησης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος η
οποία μπορεί να αναδειχτεί σε πόλο έλξης επισκεπτών ως χώρος ιδιαίτερης πολιτισμικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας. 

Η πρόταση αξιοποίησης συνίσταται στο να γίνει η περιοχή σημείο αναφοράς για την αρχαία και σύγχρονη ιστορία της και με άξονα την πολιτισμική δραστηριότητα κατόπιν ήπιων και άρτιων με το περιβάλλον παρεμβάσεων να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. 

Η πρωτοβουλία ανάδειξης της Αυλιδείας Αρτέμιδας προέκυψε κατόπιν συνεργασίας της Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Λιβανίου με το Θέατρο Χαλκίδας, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέος και το σύλλογο Πρωτέας ενώ τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την αρχιτέκτονα Μαίρη Μουρσελά. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς η υλοποίησή της μπορεί να φέρει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή, να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να δημιουργήσει πολλές νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας. 

Το επόμενο διάστημα η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αντίστοιχες συναντήσεις με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης αλλά και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Χαλκίδας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης πρότασης και οι δυνατότητες υλοποίησης ενός σχεδίου που θα ωφελήσει συνολικά την τοπική κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...