Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μνήμης ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού εκπροσωπεί την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό μνήμη ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα REMEDY, για την ιστορική μνήμη ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, έλαβε μέρος στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν, η οποία συνέπεσε μάλιστα με την 71η επέτειο του

Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου).


Η συνάντηση έγινε στην Κρακοβία της Πολωνίας, 52 χλμ. Ν.Δ. του περιβόητου στρατοπέδου Άουσβιτς, συμβόλου του Ολοκαυτώματος και της ιστορικής μνήμης των Ευρωπαίων για τα φριχτά δεινά του ολοκληρωτισμού.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, εκπροσωπήθηκε από την Δήμαρχο κ. Λίνα Ευσταθίου και την Σύμβουλο κα. Μυρτώ Παπαϊωάννου, οι οποίες έλαβαν μέρος στις διασκέψεις των φορέων του προγράμματος με ζητούμενο τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με τις δραματικές επιπτώσεις του ολοκληρωτισμού στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 







Στα πλαίσια των εργασιών τους, η κ. Ευσταθίου μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους εκπροσώπους, επεσκέφθησαν τους χώρους του στρατοπέδου Άουσβιτς, που σήμερα αποτελεί για την Ευρώπη το πλέον αντιπροσωπευτικό Μουσείο για τα απερίγραπτα εγκλήματα, που επιτελέσθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε βάρος εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, στο όνομα παρανοϊκών ιδεολογιών ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...