Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αξίζουν να έχουν ίσες ευκαιρίες ενσωμάτωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία

Στα εγκαίνια της Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα Καμάρια Ιστιαίας παρευρέθη ο Σίμος Κεδίκογλου. Πρόκειται, όπως τόνισε, για την ολοκλήρωση μιας μακράς προσπάθειας που είχε ως στόχο την ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη σχολική διαδικασία, ως αυτονόητο, άλλωστε, δικαίωμα κάθε παιδιού στις κοινωνίες των ίσων ευκαιριών.

Με τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα κατάλληλο σχολικό πλαίσιο φοίτησης με τις απαιτούμενες υποδομές και το εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μία μακρά προσπάθεια και πετύχαμε ένα στόχο που ήταν απαραίτητος εδώ και καιρό. 

Ο πιο σημαντικός δείκτης μιας κοινωνίας είναι η συνοχή της και η πιο σημαντική παράμετρος αυτού του δείκτη είναι η φροντίδα για τα πιο ειδικά μέλη μιας κοινωνίας, μιας κοινότητας και είναι πραγματικά ειδικά αυτά τα παιδιά και αξίζουν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσέφεραν στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου». 

Δεν παρέλειψε δε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό Παιδείας να του υπενθυμίσει τα πολλά ακόμη ανοιχτά ζητήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, αναφέροντας ενδεικτικά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...