Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στην Βόρεια Εύβοια η Ζωή Λιβανίου

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Νίκος Σιόλιας και το μέλος της Νομαρχιακής, Τρύφωνας Καρύγιαννης περιόδευσαν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Ιστιαία, τους Ωραιούς, το Νέο Πύργο και τον Ταξιάρχη.
Στα πλαίσια της περιοδείας παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του ΕΕΕΕΚ Βόρειας Εύβοιας στην Ιστιαία, στην ίδρυση του οποίου προχώρησε η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και σε αντίθεση με την πάγια τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων να κλείνουν αναγκαίες δομές αντί να τις επεκτείνουν ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα με ερώτησή της στη Βουλή η Ζωή Λιβανίου για να ακολουθήσει η ίδρυση του ΕΕΕΕΚ από τον τότε Υπουργό, Νίκο Φίλη. 



Την προηγούμενη ημέρα επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Αλέκο Δάβρη.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν τα πολλά παράπονα των κατοίκων της Ιστιαίας και της ευρύτερης περιοχής για την κατάσταση και τις δυνατότητες του Κέντρου Υγείας. Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων που αναφέρθηκαν είναι διαχρονική και προκλήθηκε από τη συστηματική υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Η προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα επιλύσει πολλά από αυτά προβλήματα εξοικονομώντας και πόρους και δυνάμεις για το σύνολο των δομών. 

Ακολούθησαν συναντήσεις με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστιαία και με κατοίκους των Ωρεών, του Νέου Πύργου και του Ταξιάρχη. Κοινή συνισταμένη των συζητήσεων ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας, η δύσκολη καθημερινότητα των περισσότερων και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξέλθουμε όλοι μαζί της πολυεπίπεδης κρίσης με την κοινωνία όρθια. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η βοήθεια που παρείχε την περίοδο των εορτών η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, μια κίνηση ενδεικτική των προθέσεων και της αντίληψης της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική πειθαρχεία. 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, τόνισε ότι παρά τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με γνώμονα τα συμφέροντα των αδυνάμων. 

Το 2017 θα αποδειχτεί καλύτερο του 2016, ήδη φαίνεται η διέξοδος και σύντομα όλοι θα αρχίσουν αν αντιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της μεγάλη προσπάθειας της σημερινής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Το επόμενο διάστημα η Ζωή Λιβανίου θα παρέμβει σε σειρά θεμάτων που έθιξαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, ενώ προγραμματίζει και νέα επίσκεψη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...