Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Τεράστια τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Κύμη

ʻʻΜε ελικόπτερο του Ναυτικού διάσωση ασθενών από τα θαμμένα στο χιόνι χωριά της Κύμηςʼʼ
Έντονα και σημαντικά συνεχίζουν να είναι προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας από τις νέες χιονοπτώσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου,  την Δημοτική Ενότητα Διρφύων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο και στον Δήμο Ερέτριας.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού.

Από πρωί υπάρχουν ενισχύσεις σε εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να έχει αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Κύμης και ορισμένα ορεινά χωριά να αποκτήσουν πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. 

Σοβαρότατα πρόβλημα αντιμετωπίζουν και  κτηνοτρόφοι στη περιοχή της Κύμης, με την προσέγγιση τους σταβλικές τους εγκαταστάσεις στον ορεινό όγκο να είναι αδύνατη. 
Ήδη, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της περιοχής επεξεργάζεται σενάρια και δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να ζητηθούν ελικόπτερα με τα οποία να μπορέσουν να πετάξουν για να ρίξουν ζωοτροφές σε αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια στον ορεινό όγκο.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο. Χθες τη νύχτα αποκαταστάθηκε η βλάβη στην παραλία Κύμης και στους Καλημεριάνους, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμη οι περιοχές Μετόχι, Κούτουρλα και η Παραλία Χιλιαδούς, αναμένοντας την αποκατάσταση
Καλημεριανοι σήμερα 10/1/2017 - Φωτο Δημήτρης Αθανασίου


5η Ημέρα το Νοσοκομείο Κύμης σε ετοιμότητα... αλλά ο δρόμος προς αυτό κλειστός

Για 5η Ημέρα το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ είναι κλειστό και όλες οι διακομιδές γίνονται με τό ερπιστριοφορο τής ΠΥ Κυμης και με το Ασθενοφόρο από του ΕΚΑΒ Χαλκίδος σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Τομέων ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκο Κόκκο.

Το Νοσοκομείο Κύμης σήμερα 10/1/2017 - Φώτο Νίκος Κόκκος

Το Νοσοκομείο Κύμης σήμερα 10/1/2017 - Φώτο Νίκος Κόκκος

Που υπάρχει Διακοπή Κυκλοφορίας - Που χρειάζεται Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Σύμφωνα με την τελευταία σημερινή 10-01-2017 ενημέρωση της τροχαίας (Ώρα 19:30' ) για την κατάσταση που επικρατεί στη ΕύβοιαΔιακοπή Κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης-παγετού υπάρχει: 
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
 Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 68ο έως 87ο χλμ, απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών
αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων (λοιπά οχήματα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων).
 Επ. Ο. Σταυρού - Αγ. Σοφίας.
 Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων.
Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας.
 Επ. Ο. Ροβιών - Δρυμώνα.
 Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο αρμοδιότητας του Α.Τ. Λίμνης, καθώς και σε τμήμα του ορεινού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, αρμοδιότητας του Α.Τ. Κύμης.
 Έχουν αποκλεισθεί επτά (7) χωριά, ήτοι, Στρόπωνες και Γλυφάδα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, Σέτα του Δήμου Ερέτριας, Μακρυχώρι, Μανίκια, Βίταλα και Ανδρωνιάνοι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ενώ η Δημοτική Ενότητα Κύμης, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων χρειάζεται:
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
 Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 68ο έως 87ο χλμ και από 136ο έως 143ο χλμ.
 Επ. Ο. Πισσώνα – Στενής.
 Επ. Ο. Γυμνού – Σέττας
 Επ. Ο. Ερέτριας – Θεολόγου.
 Επ. Ο. Παγώντα – Μαρκατών
 Επ. Ο. Προκοπίου – Σαρακήνικου.
 Επ. Ο. Κηρίνθου – Φαράκλας.
 Επ. Ο. Ιστιαίας – Ροβιών από 6ο χλμ.
 Επ. Ο. Λεπούρων – Καρύστου , από 44ο έως 65ο χλμ .
 Επ. Ο. Ν. Στύρων – Αλμυροποτάμου.

 Ορεινό και Επαρχιακό Δίκτυο των περιοχών δικαιοδοσίας των Α.Τ. Μαντουδίου, Ιστιαίας και Κύμης.
 Επ. Ο. Λίμνης – Στροφυλιάς.

Διάσωση ασθενών με ελικόπτερο στην Κύμη
Eλικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) μετέφερε σήμερα 2 ασθενείς που είχαν αποκλεισθεί στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας στην Αθήνα, μετά από αίτημα του ενιαίου κέντρου συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).


Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα της διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, απ' όπου παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, προστίθεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου Ναυτικού. 

Δειτε  το βιντεοΒούλιαξε από το χιόνι η σκεπή στο Κλειστό γυμναστήριο της πόλης

Η οροφή στο κλειστό γυμναστήριο της Κύμης δεν άντεξε το χιόνι και κατέρρευσε. Την φωτογραφία δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Αντωνης Λαγουδερης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...