Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας - Να καταβάλει άμεσα η Κυβέρνηση το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Αφού πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και μείωσε στο μισό τους δικαιούχους, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι, για τις αιτήσεις που κατατίθενται το φετινό χειμώνα, οι δικαιούχοι θα πληρωθούν… το καλοκαίρι.

Tα νοικοκυριά έχουν ανάγκη την άμεση καταβολή του επιδόματος για να ζεσταθούν τα σπίτια τους. Οι πολίτες της Εύβοιας, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, δεν αντέχουν να περιμένουν το

καλοκαίρι.


Τα όσα ήδη διέπραξε η Κυβέρνηση αποκαλύπτουν τόσο την ασυνέπεια όσο και το έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης.

Θυμίζουμε ότι, το 2014, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει κατά 30% τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας το υψηλό επίδομα (0,35 ευρώ ανά λίτρο) και τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του.

Θυμίζουμε επίσης οτι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Οκτώβριο 2015, με τα νέα, αριστερά, κριτήρια πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, μειώθηκε στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο το επίδομα, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς. 

Ακόμη, όμως, και για τους φτωχότερους από τους συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του “κουτσουρεμένου” επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ο φετινός χειμώνας είναι Γολγοθάς. H Κυβέρνηση εδέησε να βγάλει την Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες χορήγησης τους επιδόματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή δύο μήνες μετά την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2016 – 2017! Για να πληροφορήσει τους δικαιούχους ότι για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα θα πληρωθούν … το καλοκαίρι του 2017!

Αυτό, όμως, είναι εμπαιγμός και πρόκληση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 31.12.2016 άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο. Επίσης, για αιτήσεις που γίνονται εφεξής κάθε μήνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι το τέλος του 2014.

Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, που συζητά με τους εταίρους και δανειστές.

Πέτρος Δ. Ποδάρας 

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...