Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τρεις μέρες θαμμένα στο χιόνι χωριά στη Κυμη

Περισσότερα από 20 μηχανήματα επιχειρούν στην ευρύτερη περιφέρεια της Κύμης, όπου παραμένουν αποκλεισμένα αρκετά χωριά από την πυκνή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών.
Όπως σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακορείο 104,9 fm», ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, Γιώργος Κωστόπουλος, εκτός από 20 μηχανήματα της Περιφέρειας είναι σε λειτουργία δύο ακόμη του Στρατού, ενώ άλλα τρία ερπυστριοφόρα είναι καθ΄οδόν.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο λιμάνι, δηλαδή μέχρι το λιμάνι της Κύμης, την παραλία της Κύμης ο δρόμος είναι ανοιχτός» σημείωσε ο κ. Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάνοιξη προς την Κύμη, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι με έντονες κλίσεις και πολλή χιονόπτωση, η χιονόπτωση μία ξεκινάει μία σταματάει, η Πυροσβεστική είναι μαζί μας, πάρα πολλά μηχανήματα δουλεύουν σε όλα τα χωριά, όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο. Έχουμε αρκετά χωριά που ακόμη δεν τα έχουμε απεγκλωβίσει». Επίσης όπως τόνισε «στην παραλία της Κύμης το χιόνι είναι στους 80» πόντους. 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η δημοτική ενότητα Διρφύων

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και η δημοτική ενότητα Διρφύων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων όπως ενημερώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
«Ειμαστε σε επιφυλακή όλοι μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση, ο καιρός συνεχώς επιδεινώνεται και η νύχτα προβλέπεται μακρά αναφέρει χαρακτηρηστηκα» 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίας (Ώρα 22:30') για την κατάσταση που επικρατεί στη Εύβοια

Διακοπή Κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης-παγετού υπάρχει: 
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
 Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 68ο έως 87ο χλμ, για φορτηγά αυτ-τα, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5τόνων.
 Επ. Ο. Σταυρού-Αγ. Σοφίας.
 Επ. Ο. Στενής-Στροπώνων.
 Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας.
 Επ. Ο. Ροβιών-Δρυμώνα.
 Ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Λίμνης και της Κύμης

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων χρειάζεται:
Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ
 Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο έως 48ο χλμ, από 68ο έως 87ο χλμ και από 136ο έως 143ο χλμ.
 Επ. Ο. Πισσώνα – Στενής.
 Επ. Ο. Γυμνού – Σέττας
 Επ. Ο. Ερέτριας – Θεολόγου.
 Επ. Ο. Παγώντα – Μαρκατών.
 Επ. Ο.Προκοπίου – Σαρακηνικού.
 Επ. Ο. Κηρίνθου – Φαράκλας.
Επ. Ο. Ιστιαίας – Ροβιών από την 6η χλμ.
 Επ. Ο. Λεπούρων – Καρύστου , από 44ο έως 65οχλμ .
 Επ. Ο. Στύρων –Αλμυροποτάμου.
 Ορεινό και επαρχιακό δίκτυο των περιοχών του Α.Τ. Μαντουδίου και Ιστιαίας.

Χιόνια έως την Πέμπτη

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

1. Τρίτη (10/01/2017):

Α] Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Β] Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Γ] Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δ] Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

Α] Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Β] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλασσιά – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Γ] Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

"Πίνουμε το χιόνι!”

Συγκλονιστική η μαρτυρία κατοίκου της Ενορίας Κύμης στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Epsilon.

Η Έλενα Αντωνιάδου περιέγραψε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή η οποία από το Σάββατο το πρωί δεν έχει νερό. 'Έχουμε αναγκαστεί να παίρνουμε και να πίνουμε το χιόνι, έχω μικρό παιδί. Υπάρχουν κάτοικοι που δεν έχουν και καθόλου ρεύμα, είναι απελπιστική η κατάσταση. Το χιόνι έξω από το σπίτι μου είναι 1,5 με 2 μέτρα, δεν μπορώ ούτε να βγω στο δρόμο. Είμαστε αποκλεισμένοι...”

Δείτε το βίντεο από το Live News:



Καλημεριάνοι: Μας έχουν ξεχάσει....

Κάτοικοι του χωριού Καλημεριάνοι Κυμης οι οποίοι για δεύτερο εικοσιτετράωρο παραμένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό βιώνοντας πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Oπως καταγγέλλουν τους έχει ξεχάσει. «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τις πόρτες των σπιτιών μας. Το χιόνι είναι πάνω από δύο μέτρα με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά θάψει τα πάντα» επισημαίνουν. «Δεν μας απαντά στα τηλέφωνα καμία αρμόδια υπηρεσία με εξαίρεση το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης όπου και αυτό με την σειρά του μας προτρέπει να μιλήσουμε με την ΔΕΗ και με την ΔΕΗ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πάνω από ώρες», τονίζουν
Καλημεριάνοι Κύμης

























Τεράστιος ο όγκος του χιονιού

Την παρακάτω φωτογραφία από την Κύμη ανάρτησε στο facebook πριν λίγο  ξημέρωμα Τρίτης (10/01/17) ο Αντιπεριφερειάρχης Φ.Σπανός ο όποιος όπως ορίζει το καθήκον του βρίσκεται στη περιοχή, και δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του χιονιού που έχει πέσει στη περιοχή τα τελευταία 24ωρα...




Απεγκλωβισμός φύλακα στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Αίσιο τέλος είχε ο απεγκλωβισμός ενός 55χρονου φύλακα στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Με ερπυστριοφόρο όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος ‏πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά του σε ασφαλές σημείο. 

Με το ίδιο όχημα μεταφέρθηκαν και 5 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Κύμης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...