Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Όχι άλλη ρύπανση - Όχι ΣΜΑ στο Αλιβέρι

Περιοχή πλησίον του οικισμού «ΛΑΤΑ Αλιβερίου» και πολύ κοντά στο «Γαβαλα» ανάμεσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ελαιώνες, επέλεξε μετά από παλινωδίες και ανοργανωσιά, η δημοτική αρχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου για την συγκέντρωση όλων των σκουπιδιών του δήμου στο ήδη επιβαρυμένο περιβαλλοντικά Αλιβέρι 


Περίεργη η εμμονή και επιμονή της Δημοτικής Αρχής Κύμης Αλιβερίου για την χωροθέτηση του νέου σκουπιδότοπου, οπωσδήποτε στο ήδη υποβαθμισμένο περιβαλλοντικά Αλιβέρι. 

Μετά από παλινωδίες, ανοργανωσιά, πολυτελή διαφημιστικά φυλλάδια, πανηγυρισμούς, προκύπτει ότι απέτυχαν τελικά να χωροθετήσουν το νέο σκουπιδότοπο στη περιοχή «ΤΣΑΡΟΥΧΑ» Αλιβερίου, μια και δεν γνώριζαν τα όρια της λατομικής ζώνης του εν λειτουργία εκεί εδώ και χρόνια εγκατεστημένου λατομείου, προσκρούοντας σε νομοθετικές απαγορεύσεις. 

Παρόλα αυτά, οι «άρχοντες του Δήμου», συνεχίζουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για να φέρουν άλλη μια οχλούσα δραστηριότητα σε μια άλλη περιοχή του Αλιβερίου, αποτελειώνοντάς το περιβαλλοντικά.

Έτσι αποφάσισαν κρυφά και χωρίς καμιά διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, να χωροθετήσουν και να κατασκευάσουν το νέο σκουπιδότοπο, ΣΜΑ όπως τον αποκαλούν, φέρνοντας όλα τα σκουπίδια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου σήμερα, και όλης της Νοτίου Ευβοίας αργότερα, εδώ στο ήδη επιβαρυμένο περιβαλλοντικά ΑΛΙΒΕΡΙ και συγκεκριμένα σε περιοχή του οικισμού «ΛΑΤΑ», πολύ κοντά στο «ΓΑΒΑΛΑ», ανάμεσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ελαιώνες.

Μετά τον ερχομό της λυματολάσπης και του RDF, τώρα θέλουν να μας φέρουν και τα σκουπίδια όλης της περιοχής μόνιμα εδώ στο ΑΛΙΒΕΡΙ.

Ήδη έχει επιλεγεί ο συγκεκριμένος χώρος και επισπεύδεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών χωροθέτησης, χρήσης γης κλπ.

Οι «αυτοδιοικητικοί παράγοντες» του Δήμου, υποκύπτοντας στην αντίδραση δημοτών από άλλα διαμερίσματα, αλλάζοντας συνεχώς τα σχέδιά τους, επιχειρούν τώρα, ως έσχατη λύση, να «διώξουν από όλες τις άλλες πόρτες τα σκουπίδια» και να τα μεταφέρουν οριστικά και μόνιμα «στην αυλή του ήσυχου και καλού γείτονα που δεν φωνάζει», δηλαδή στη περιοχή του Αλιβερίου.

Με αδιανόητη και απαράδεκτη συμπεριφορά με μεθόδους μυστικοπάθειας, η δημοτική αρχή συνεχίζει να επιμένει και να προκρίνει, έναντι άλλων πλέον κατάλληλων χώρων, για την κατασκευή του ΣΜΑ, περιοχές περιμετρικά της ευαίσθητης πόλης του Αλιβερίου, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν εξ αρχής απορριφθεί από τη διαδικασία επιλογής.

Επειδή η Δημοτική αρχή Κύμης Αλιβερίου εξακολουθεί να αγνοεί επιτακτικά τις διαμαρτυρίες και την ριζική αντίθεση των δημοτών της περιοχής Αλιβερίου η «Καθαρή πόλη», εξακολουθούμε να υπενθυμίζουμε ότι:

Διαμαρτυρόμαστε για το αυτονόητο, και το τονίζουμε ξανά:

         Την ριζική αντίθεσή μας στην τυχόν δημιουργία «ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ» στο Αλιβέρι και πέριξ αυτού, είτε αυτός λέγεται ΣΜΑ, είτε ΧΥΤΑ, είτε λέγεται ΧΥΤΗ, με ή χωρίς «εργοστάσιο επεξεργασίας» απορριμμάτων, μπαζών, ή οτιδήποτε άλλο.
         Την ενεργή συμμετοχή μας σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που στοχεύουν στην ακύρωση του σχεδιαζόμενου εγκλήματος κατά του Αλιβερίου και των κατοίκων του. 
         Την ενεργή συμμετοχή μας ν΄ αποτρέψουμε περαιτέρω προσβολές του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και του υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου.
         Επιθυμούμε άμεσα την παύση  της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων σε χώρους πέριξ της περιοχής Αλιβερίου
         Επισημαίνουμε ξανά ότι το Αλιβέρι και η γύρω περιοχή του είναι ήδη από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές του Δήμου και η κατασκευή του σκουπιδότοπου που λέγεται (ΣΜΑ), θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
         Καλούμε, κάθε καλοπροαίρετο Αλιβεριώτη, που έχει στοιχειώδες ενδιαφέρον για την πόλη του, να συστρατευθεί μαζί μας, για να ακυρώσουμε στη πράξη τα σχέδια μετατροπής της περιοχής Αλιβερίου σε ένα απέραντο χώρο τέτοιων ενοχλητικών μονάδων. Να αρνηθούμε να προσφέρουμε κέρδη στους εργολάβους που θα αναλάβουν να «απαλλάξουν» ολόκληρο το δήμο από τα σκουπίδια, ενώ αυτά θα μεταφέρονται και θα απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο προσκέφαλο του «ήσυχου και καλού γείτονα Αλιβεριώτη».
         Έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από άλλον ένα νέο επικίνδυνο σχεδιασμό που ετοιμάζεται στην περιοχή του Αλιβερίου. 
         Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υγεία σ΄ένα καθαρό περιβάλλον.
         Να σταματήσει επιτέλους η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα και του εδάφους του Αλιβερίου.

«Όχι άλλη ρύπανση στο Αλιβέρι»
«Όχι ΣΜΑ στο Αλιβέρι».

Αλιβέρι, 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...