Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση Αποστόλου στον υπεύθυνο Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας

Απάντηση Β. Αποστόλου στην ανακοίνωση του Υπευθύνου Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κασαπίδη
Σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση του Υπευθύνου Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κασαπίδη, από τις Βρυξέλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:“Έχω απαντήσει πολλές φορές, καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή, σε όσους ηθελημένα και προπαγανδιστικά κάνουν λόγο για υπερφορολόγηση των αγροτών και αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. 

Θα το επαναλάβω μία ακόμα φορά με την ελπίδα να το κατανοήσει και ο κ. Κασαπίδης, καθώς οι ίδιοι οι αγρότες το έχουν επιβεβαιώσει ήδη στην πράξη: 

Από το συνδυασμό των αλλαγών που προέκυψαν στο φορολογικό και το ασφαλιστικό του αγροτικού επαγγέλματος, το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων αγροτών, για την ακρίβεια ποσοστό που αγγίζει το 95%, θα έχει μηδενική επιβάρυνση ή και όφελος σε σχέση με ό,τι πλήρωνε πριν. 

Θεσμοθετήθηκε, επιπλέον, για πρώτη φορά, αφορολόγητο όριο για τους αγρότες, γεγονός που αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη και για το μέλλον.

Όσο για τις αναφορές του κ. Κασαπίδη σε αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προκηρύξει τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, φαίνεται ότι ο Υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας έχει ελλιπή σύνδεση με την πραγματικότητα. 

Αλλιώς θα είχε αντιληφθεί ότι χιλιάδες νέοι αγρότες προσέρχονται αυτές τις ημέρες και υποβάλλουν φακέλους για την ενίσχυσή τους από το ΠΑΑ (πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα ένδειξη), έχουν ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση οι προκηρύξεις των μέτρων για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και για την προώθηση επενδύσεων στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, ενώ έχουν ήδη αναγγελθεί οι προκηρύξεις μέτρων συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016.

Και όλα αυτά, όταν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν το τελευταίο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που εγκρίθηκε, επειδή το σχέδιο που είχε υποβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση επεστράφη από τις υπηρεσίες της Ε.Ε. και χρειάστηκε να ανασυνταχθεί ριζικά και να υποβληθεί εκ νέου από τη δική μας κυβέρνηση.

Ας το πάρει απόφαση ο κ. Κασαπίδης και η Νέα Δημοκρατία. Τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια, αλλά ο αγροτικός τομέας έχει και παρόν και μέλλον. Το στρατηγικό σχέδιο που υλοποιούμε δίνει ήδη αποτελέσματα με αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, αύξηση των εξαγωγών, αύξηση της απασχόλησης. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και εντυπωσιασμούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...