Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, 7:00μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΑΠΕΡΓΙΑ 8/12/2016) 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε μαζί τις σοβαρές εξελίξεις που υπάρχουν, το πως αυτές εξειδικεύονται στον κλάδο μας και να πάρουμε αποφάσεις για αυτά που μας
αφορούν. 


Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε ένταση των ανταγωνισμών, ακόμα και σε πολέμους που ξεσπούν διαρκώς με τη χώρα μας να βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη θέση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελλήνων βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών μας εμπλέκει επικίνδυνα. Παράλληλα και για τα ίδια συμφέροντα, συνεχίζει την επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. 

Στον κλάδο στην περιοχή μας ανακοινώθηκε το κλείσιμο του εργοστασίου της PEPSI στα Οινόφυτα ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού που κάνει ένας παγκόσμιος κολοσσός όπως η PEPSICO με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της. Την ίδια στιγμή η Coca Cola, η General Mills (Pillsbury) και η Αλλατίνη κάνουν μεγάλες επενδύσεις ενώ οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με βάση όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί από την τελευταία αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Σχεδιασμοί με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας που βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας υπάρχουν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίοι αλλού είναι άμεσα φανεροί και αλλού όχι ακόμα. 

Είναι σίγουρο ότι ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε σε όλα αυτά είναι μέσα από την οργανωμένη δράση μας με πλαίσιο αιτημάτων που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας. Η συμμετοχή μας είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση προς όφελος της ζωής της δικιάς μας και των οικογενειών μας. 

Σημαντικό γεγονός σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιείται στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016 στο ΣΕΦ στην Αθήνα. 

Η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση όλων των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου της περιοχής θα είναι θετικό βήμα στην ενιαία απάντηση που πρέπει να δώσει ο κλάδος. 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 7μμ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 10πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...