Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Έκπτωτος πάλι ο Ισ. Ντογιάκος παρά την παμψηφεί επανεκλογή του

Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του και σαρωτική επικράτηση του για την θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος, κηρύσσεται έκπτωτος του αξιώματός του.
Ο Ισ. Ντογιάκος είχε κατέλθει τελευταία στιγμή στην εκλογική διαδικασία μετά από γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου που του το επέτρεπε,
εφόσον δεν του είχε επιδοθεί η απόφαση πειθαρχικής καταδίκης του και από τους 82 εισαγγελείς που ψήφισαν είχε λάβει τις ψήφους των 39 με τον κ. Λιόγα να ακολουθεί με 30 ψήφους.

Υπενθυμίζουμε ότι η πειθαρχική καταδίκη του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών  από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αφορούσε προσβολή της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου....

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπονομεύουν τη Δικαιοσύνη

«Tελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέως που, προ ημερών, τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

Με πληροφορίες από skai.gr/imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...