Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Αναδρομικούς ελέγχους ξεκινά το Υπουργείο Οικονομικών για τέλη κυκλοφορίας οχημάτων που δεν έχουν πληρωθεί αλλά και για οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια. Η καμπάνα που θα έρθει αφορά πάνω από 1.5 εκ ιδιοκτήτες.


Πιο συγκεκριμένα, σε ελέγχους του ΥΠΟΙΚ διαπιστώθηκε ότι το 2013 και 2014 200.000ιδιοκτήτες κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλλει
τέλη κυκλοφορίας.

Έτσι, τώρα θα κληθούν να τα καταβάλλουν στο διπλάσιο. Κατά εκτιμήσεις το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν φθάνει συνολικά στα 100 εκατ. ευρώ. Όσοι δεν καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος δηλαδήδεσμεύσεις καταθέσεων και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εντωμεταξύ οι έλεγχοι συνεχίζονται για τα έτη 2015 και 2016 με το ΥΠΟΙΚ να εκτιμά ότι θα εντοπιστούν περίπου άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα θα προχωρήσει ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 800.000 ως 1.000.000. Τα στοιχεία που θα βρεθούν θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...