Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου: Tο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου πρέπει να αναβαθμιστεί

Τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επικαιρότητα με μεγάλη ένταση η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα που εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του.

Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία 5 χρόνια λόγω της δημοσιονομικής στενότητας με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγήθηκαν όλες οι δομές υγείας σε
υπολειτουργία ,υποστελέχωση και μαρασμό. 


Γεγονός είναι ότι οι όλες οι δομές υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν λόγω του πατριωτισμού ,της υπομονής και της αυτοθυσίας που δείχνουν τα στελέχη ,το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι λοιποί εργαζόμενοι σε αυτές . 

Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό πανελλαδικά μέσα στα όρια που επιβάλει, δυστυχώς,η δημοσιονομική στενότητα και να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία μετά την αποψίλωση του ΠΕΔΥ έργο αλήστου μνήμης υπουργού.

Θεωρούμε ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου πρέπει να αναβαθμιστεί στελεχώνοντας το σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ικανοποιούνται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ να σημειωθεί πως και τα ασθενοφόρα υπάρχουν όπως και οι οδηγοί. Πώς διαταράσσεται λοιπόν η λειτουργία;

Το νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω πρόσκαιρων αναγκών έχει ζητήσει εφημερίες από 3 γιατρούς του Κέντρου Υγείας. Θεωρούμε ότι η όποια εφημέρευση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν διαταράσσει το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως, επομένως δεν δικαιολογείται η αναστάτωση που έχει προκληθεί .Άλλωστε η πρόσληψη επικουρικών γιατρών και μόνιμου προσωπικού που επίκειται στο Νοσοκομείο θα λύσει το πρόβλημα.


Σε κάθε περίπτωση υπάρχει όλη η καλή διάθεση από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστεί με το ιατρικό ,υγειονομικό προσωπικό ,τους τοπικούς φορείς και την Δημοτική Αρχή προκειμένου το Κέντρο Υγείας να ενδυναμωθεί σε ανθρώπινο δυναμικό και να αποκτήσει επιτέλους υποσταθμό ΕΚΑΒ για την έγκαιρη εξυπηρέτηση και διακομιδή ασθενών προκειμένου να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ωστόσο ότι μας προκαλεί εντύπωση η έντονη και συντονισμένη (;) επίθεση που έχουμε δεχτεί στα ζητήματα υγείας σε επίπεδο νομού από αυτούς που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την υποβάθμιση του συστήματος υγείας και τη ΔΙΑΛΥΣΗ της πρωτοβάθμιας υγείας.

Δεν είναι δυνατόν να μας εγκαλούν αυτοί οι οποίοι είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν στο κλείσιμο δομών υγείας για τις οποίες τώρα κόπτονται μαζί με τους συμπαραστάτες τους και που ποτέ δεν αντέδρασαν τόσο έντονα αν και κατείχαν θέσεις ευθύνης .Οφείλουμε τέλος να αναρωτηθούμε γιατί αυτός ο ξεσηκωμός και ο θόρυβος τώρα και με τέτοια ένταση. Πού ήταν και τι έκαναν την τελευταία πενταετία που αυτοί κυβερνούσαν; 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγγυάται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας σε όλες τις βαθμίδες και θα εργασθεί για την εκπλήρωση των υποσχέσεων της προκειμένου να μην υπάρχει κανένας έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Γραμματεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...