Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Enterprise Europe Network-Hellas

Με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της ανεργίας, αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων στη Στερεά Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ελένη Κολιοπούλου, υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, πρωτόκολλο συνεργασίας.

Η συνεργασία των δύο φορέων εστιάζει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών που αφορούν:
  • Στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτομία.
  • Στην παροχή έγκαιρης ενημέρωσης και πληροφοριακού υλικού σε ευρωπαϊκά θέματα, ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέματα περιφερειακών πολιτικών κα.
  • Στη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων κα.
  • Στην από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Εκστρατειών.
  • Στην αύξηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ΜμΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των προϊόντων τους και υπηρεσιών τους, σε νέες αγορές.
  • Στην από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων και έργων τοπικής ανάπτυξης κοινού ενδιαφέροντος.
  • Στην ουσιαστική υποβοήθηση της εφαρμογής της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και της διαδικασίας επιχειρηματικής ανακάλυψης.
  • Στη δημιουργία νέων ευκαιριών για νέα επιχειρηματικότητα, νέα προϊόντα και συνεργασίες.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Η Περιφέρει μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει τη εξωστρέφειά της. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι είμαστε φιλόξενοι και μπορούμε να υποδεχθούμε επενδύσεις, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα. Η σημερινή συμφωνία είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί συνεργαζόμαστε πλέον και επίσημα με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε αυτή την κρίση. Που εξακολουθούν να προσφέρουν δουλειές και να δίνουν καθημερινά τη μάχη, πολλές φορές ενάντια στο ίδιο το κράτος. Αυτές, τις χρειαζόμαστε ζωντανές, δυνατές και οφείλουμε να τις ενισχύουμε με κάθε ευκαιρία. Δεύτερον, γιατί η Περιφέρειά μας πλέον θα μπορεί να συμμετέχει στο EnterpriseEurope Network, ένα σπουδαίο δίκτυο 600 φορέων από 60 χώρες της Ευρώπης που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε νέους δρόμους για την επιχειρηματικότητα στη Στερεά Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...