Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Οι πυρκαγιές οδηγούν σε ερημοποίηση την αγροτική παραγωγή στη Νότια Καρυστία

Ο Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το φετινό καλοκαίρι: 
Το φετινό καλοκαίρι εκδηλώθηκαν επτά πυρκαγιές, τόσες που δεν είχαμε δει ποτέ άλλοτε. 
Η απώλεια καλλιεργειών και ζώων στον κάμπο της Καρύστου, η μείωση της βλάστησης και η επακόλουθη διάβρωση του εδάφους είναι σοβαρά πλήγματα για το περιβάλλον και την παραγωγή.


Στην τοπική κοινή γνώμη ακούγονται μαρτυρίες ότι οι πυρκαγιές προκαλούνται από σπινθήρες στα καλώδια μεταφοράς ρεύματος που εξυπηρετούν τα αιολικά πάρκα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι  πυρκαγιές ξεκινούν σε σημεία όδευσης των γραμμών μέσης τάσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κάμπος της Καρυστου που καίγεται κάθε χρόνο. Εάν πράγματι αυτή είναι η αιτία, τότε τα επόμενα χρόνια καθώς θα αυξάνονται τα αιολικά πάρκα και μαζί οι γραμμές μεταφοράς ρεύματος,  θα αυξηθούν κατακόρυφα και οι πυρκαγιές.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που έχουν υπογράψει περισσότεροι από 1200 κάτοικοι της περιοχής και θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητάει εκτός των αποζημιώσεων και την υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ενέργειας.   Το θέμα των πυρκαγιών επείγει να συζητηθεί δημόσια και να γίνει κοινό μέτωπο αγώνα για να προλάβουμε χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον. Οι πυρκαγιές απειλούν σοβαρά τη Νότια Καρυστία και εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό θα οδηγηθούμε μοιραία στην ερημοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...