Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας σε διαρκή κινητοποίηση

Το συνδικάτο μας στο πλευρό της ομοσπονδία μας και συνεπές στην ταξική του κατεύθυνση μπαίνει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Είμαστε ένα από τα εκατοντάδες συνδικαλιστικά όργανα που έχουν υιοθετήσει το ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ για την οργάνωση του αγώνα που θα διεκδικεί πίσω τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια και το αντίστοιχο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που θα κατατεθεί σε
όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός της φασιστικής Χρυσής Αυγής. 


Να βάλουμε φρένο στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Να σταματήσουμε να δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα. Να αρνηθούμε τη λογική της μιζέριας που προσπαθούν να μας περάσουν εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένος συνδικαλισμός. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανάπτυξη που υπόσχονται. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε θυσίες για τους δικούς τους στόχους.

Αυτή η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις είναι στην ουσία μάχη για την ανάκτηση των απωλειών. Δεν είναι απλά μια τυπική διαδικασία. Συμβάσεις υπογράφονται και τώρα αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επιχειρησιακές με μειώσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να κουβεντιάσουν το ΚΑΛΕΣΜΑ και να ανοίξουν τη συζήτηση στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση του αγώνα. Να συζητηθούν οι συμβάσεις, τα αιτήματα οι ανάγκες των εργαζομένων και με βάση αυτό το κριτήριο να καθορίζονται οι διεκδικήσεις.

Το ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ βάζει στην ουσία ένα τέτοιο βασικό πλαίσιο αιτημάτων και κάθε σωματείο που θα το υιοθετήσει, μπορεί με βάση αυτό να διαμορφώσει τις δικές του διεκδικήσεις στο χώρο αναφοράς του. 

Το προτεινόμενο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ είναι αυτό που μπορεί να κάνει αξιοποιήσιμο το όπλο των συμβάσεων αφού εξασφαλίζει την επαναφορά τους, την καθολική εφαρμογή τους, την εφαρμογή της καλύτερης, την ισχύ τους και μετά τη λήξη τους και μια σειρά άλλα ζητήματα. Θα κατατεθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα πλην της Χ.Α. και το κάθε κόμμα θα πάρει την ευθύνη να το ψηφίσει ή όχι. Η στάση των πολιτικών κομμάτων θα εξαρτηθεί και από το πόσα σωματεία θα στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Στον κλάδο μας, στην περιοχή Εύβοιας – Βοιωτίας, θα ωφεληθούν χιλιάδες εργαζόμενοι από την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε των ποτών, των τυποποιημένων τροφίμων, της πτηνοτροφίας, της χοιροτροφίας, του γάλακτος και άλλες. Θα ανοίξει ο δρόμος για υπογραφή νέων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας εκεί που δεν υπάρχουν όπως στις Ιχθυοκαλλιέργειες που τη διαμόρφωση και υπογραφή της παλεύει ο Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών όπου εντάσσεται το Συνδικάτο μας. 

Αυτές οι διεκδικήσεις μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν γίνουν υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων (επιχειρησιακών και κλαδικών) και των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Εφόσον σε κάθε κλάδο δημιουργηθεί κλίμα διεκδίκησης και ανέβει η οργάνωση και η δράση των εργαζομένων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις, εντατικοποίηση. Οι νέοι εργαζόμενοι συνήθως δουλεύουν με τον κατώτατο μισθό.

Η επίθεση ξέρουμε καλά ότι θα συνεχιστεί. Πρέπει τώρα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. 

Να διεκδικήσουμε με βάση το παρακάτω πλαίσιο πάλης: 

· Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

· Κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

· Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. 
  • Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων. 
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. 
Δεν είναι ανίκητοι. Εμείς παράγουμε τον πλούτο εμείς έχουμε τη δύναμη

Απαιτούμε τώρα την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...