Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

161.746 ευρώ η κομπίνα υπεξαίρεσης του υπαλλήλου μισθοδοσίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Απάτη σε βάρος του από υπάλληλο στο γραφείο μισθοδοσίας ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Χαλκίδας, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του, καθώς και το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να πιστώνει τον λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως με μεγάλα χρηματικά ποσά, που ανήλθαν για το χρονικό διάστημα 2012-2016 σε
156.614,19 ευρώ και επιπροσθέτως για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ ως αναδρομικά.


Τελικά, η ζημία για το νοσοκομείο ανήλθε στο ποσό των 161.746,18 ευρώ.

Με απόφαση του δ.σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του και διαβιβάστηκε η υπόθεση στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του δίωξη.

Παράλληλα αποφασίστηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για άλλους δύο υπαλλήλους, που είχαν την ευθύνη της εποπτείας του προαναφερθέντα υπαλλήλου.

Στους δύο επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, καθώς, όπως επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, από τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...