Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συγχαρητήρια επιστολή της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους έφτασε στο τέλος της.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και στις οικογένειές τους, μαζί με την ευχή για δικαίωση των προσδοκιών τους και καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους. Το μέλλον είναι στα χέρια τους, για να το διαμορφώσουν και να το

ζήσουν όπως ονειρεύονται.


Όπως αξίζει για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος να παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες και δυνατότητες για όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους με την πρώτη. Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και κάθε προσπάθεια δημιουργεί και ευκαιρίες.

Τα φετινά αποτελέσματα, οι αυξήσεις αλλά και οι εντυπωσιακές μειώσεις σε ορισμένες βάσεις εισαγωγής, προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα αλλά και εύλογο προβληματισμό σχετικά με τη λειτουργία του Λυκείου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και την αναγκαία αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος των μελλοντικών πτυχιούχων και της χώρας.

Σήμερα, όσο ποτέ, πρέπει να διεξαχθεί ουσιαστικός εθνικός διάλογος πάνω στους παραπάνω άξονες, για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα να περάσει τις εξετάσεις της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας στα μάτια της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων παιδιών.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία σε όσους πέτυχαν τον στόχο τους καλή δύναμη σε όσους προσπαθήσουν ξανά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...