Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΥΠΕΞ: 7.000 επιχειρήσεις με ενδιαφέρον στα ελληνικά προϊόντα

Έντεκα νέους κλάδους προϊόντων και ένα σύνολο 10.000 περίπου ​εισαγωγέων ​που δραστηριοποιούνται σε 40 χώρες, για συνολικά 35 κλάδους προϊόντων προσέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε αναπτύξει για τη στήριξη των εξαγωγέων - Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) με τη διαμόρφωση λίστας καταλόγων εισαγωγέων στην ιστοσελίδα του στο www.agora.mfa.gr.
Στους έντεκα νέους τομείς προϊόντων περιλαμβάνονται κλάδοι όπως
Έπιπλα, Δερμάτινα είδη, Μηχανολογικός εξοπλισμός, Ηλεκτρικές μηχανές, Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, Ηλεκτρικά καλώδια, Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, Μηχανές γραφείου, Δημητριακά και Σιτηρά, Ακατέργαστα Δέρματα, Δομικά υλικά.

Συνολικά είχαν αναρτηθεί στοιχεία για 7.000 περίπου ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη διανομή (distributors) εν λόγω προϊόντων στις αντίστοιχες ξένες χώρες, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες της Βάσης Επιχειρηματικών Δεδομένων KOMPASS, που παραχώρησε η ICAP AE. στο υπουργείο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, «δεδομένης της άριστης και ανταγωνιστικής ποιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων και της αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, είχαν αναρτηθεί, πληροφορίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες που αποτελούν τους 30-40 κυριότερους εμπορικούς μας εταίρους. Για την επιλογή των κλάδων χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια η εξαγωγική τους επίδοση καθώς το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως έχει εκφρασθεί μέσω των αιτημάτων τους στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων». 

Οι τομείς που είχαν επιλεγεί είναι: τρόφιμα και ποτά (ιχθυηρά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρασί και λοιπά αλκοολούχα και μη ποτά, έλαια, αρτοποιήματα κλπ), βιολογικά προϊόντα, λιπάσματα, μετρητές αερίων υγρών ή ηλεκτρισμού, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς, υλικά συσκευασίας, καπνά, ενδύματα, υφάσματα, μάρμαρα, ασβεστόλιθοι και λοιπές πέτρες, πιατικά, είδη νοικοκυριού ή οικιακής οικονομίας, είδη προσωπικής υγιεινής και καλλωπισμού, ανελκυστήρες, ηλιακοί συλλέκτες, θερμοσίφωνες κ.ο.κ. 

«Το υπουργείο Εξωτερικών με το εκτεταμένο δίκτυο Αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων πουδιακινούνται στις ξένες αγορές, να προωθηθούν σε περαιτέρω αγορές και να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά», αναφερει η ανακοίνωση.

Γιώργος Αλεξάκης reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...