Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Συγκέντρωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ στην παραλία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 5 Αυγούστου, η πολιτική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ στην παραλία της Καρύστου. Ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.
Ο Κώστας Μασδέκης ανάμεσα σε άλλα τόνισε:


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των εργαζομένων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων πότε με την περήφανη δήθεν στάση στις διαπραγματεύσεις πότε με την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου και της συνταγματικής μεταρρύθμισης, πότε με την προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών, πότε με την συγκρότηση ενός «νέου κοινωνικού κράτους για όλους» όπως λέει και πότε με την αναβαθμισμένη εμπλοκή της στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που μετά την ψήφιση και εφαρμογή του 3ΟΥ μνημονίου το μενού στο αντιλαϊκό τραπέζι έχει απ όλα βαριά φορολογία, μειώσεις συντάξεων, μισθών, ένταση της φτώχειας κλπ.

Πολύ δε περισσότερο που και η επόμενη αξιολόγηση προϋποθέτει νέα επίθεση από το φθινόπωρο. Προετοιμάζουν μέτρα όπως νέες μειώσεις σε μισθούς, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, τσάκισμα Συλλογικών Συμβάσεων, παρεμπόδιση της απεργίας.

Όμως δεν επιδιώκουμε να κάνουμε αναφορά στα προβλήματα να τα περιγράψουμε ή ακόμη και να τα χρωματίσουμε με τα πιο μελανά χρώματα, άλλωστε όλοι μας τα ζούμε και τα γνωρίζουμε, θέλουμε να αποκαλύψουμε τι άλλο προετοιμάζουν για το λαό, ποιες είναι οι αιτίες, ποιος κρύβεται πίσω από αυτές και κυρίως να δείξουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός. Τελικά θέλουμε ο λαός να συναντηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ την μόνη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη τη μόνη που τον συμφέρει και που θα τον απαλλάξει μια για πάντα απ τα βάσανά του.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ’ αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις. 

Σ’ αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μας μπορεί σήμερα να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του.

Σ’ αυτό το δρόμο της σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού. 

Θέλουμε να  ζυμώσουμε αυτή την προοπτική μέσα στο κίνημα, να την συζητήσουμε  με το λαό, να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία, πάνω στη βάση του ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το κίνημα, η συμμαχία, για να μην ενσωματωθεί, για να μπορέσει να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας, με πρωταγωνιστή το λαό, με πρωτοπορία την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρόν όπως ήταν πάντα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...