Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πρόταση Γιάννη Μανώλη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου

Την δική του Πρόταση για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου μέσω χρηματοδότησης από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «act4Greece» υπέβαλε με επιστολή του στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου ο Γιάννης Μανώλης

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Υποδιοικητά, Η περιορισμένη χρηματοδότηση του τομέα υγείας προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα νοσοκομεία.

Γνωρίζω καλά ότι καταβάλετε σημαντική προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου. Ωστόσο, συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές ελλείψεις με σημαντικότερη ίσως όλων την υπολειτουργία του
ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς, η κεντρική εξουσία προσεγγίζει ως “φτωχό συγγενή” την Καρυστία, ενώ και η δημοτική αρχή δεν έχει διεκδικήσει με αποφασιστικότητα όσα δικαιούνται οι δομές υγείας της περιοχής.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για το νέο Πρόγραμμα «act4Greece», το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής.

Το Πρόγραμμα «act4Greece» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (https://www.nbg.gr/act4greece/to-act4greece/?utm_source=fb&utm_medium=post&utm_campaign=act4greece_foreis_2242016).

Επί της ουσίας, το «act4Greece» είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης.

Η μέθοδος αυτή συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες, ανάμεσα σε αυτούς και τον άξονα «Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη». Οι πολλαπλές δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους και μέσω της ιστοσελίδας www.act4greece.gr γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

Η συμμετοχική χρηματοδότηση, δηλαδή το crowdfunding, είναι μια απλή, διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική χρηματοδότησης, όπου κάθε πολίτης, εταιρεία, φορέας και γενικά οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ανάλογα με τις δυνατότητές του, μπορεί να συνεισφέρει, με χρήματα ή σε είδος, στη στήριξη ποικίλων πρωτοβουλιών, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια, το crowdfunding έχει μετατραπεί σε ένα πολύτιμο εργαλείο στήριξης Φορέων, ΜΚΟ και εταιρειών, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για την επίτευξη στόχων, όπως είναι η πραγματοποίηση δράσεων πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης ή η κάλυψη λειτουργικών αναγκών. 

Η πρακτική της χρηματοδότησης έργων από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, από το πλήθος όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναδύθηκε στο περιθώριο του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και μπορεί να επιτευχθεί στις μέρες μας πιο αποτελεσματικά μέσω του διαδικτύου.

Εκτός από την ταχύτητα και την αμεσότητα που παρουσιάζει η πρακτική αυτή για την παρουσίαση μιας ιδέας και τη δικτύωση του φορέα υλοποίησής της, διαθέτει τα πλεονεκτήματα του χαμηλού λειτουργικού κόστους και της ευρείας κάλυψης και προβολής των προς χρηματοδότηση έργων.

Στην παρούσα φάση, το Πρόγραμμα act4Greece έχει τέσσερα ενεργά έργα Συγκεκριμένα:

1) Παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

2) Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου (άξονας Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη -https://www.nbg.gr/act4greece/pronoia-ygeia-kai-allileggyi).

3) Δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (άξονας Έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση -https://www.nbg.gr/act4greece/ereuna-ekpaideusi-kai-katartisi/).

4) Επισκευή και εκσυγχρονισμός των υποδομών στις δύο θεατρικές σκηνές του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση (άξονας Πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα -https://www.nbg.gr/act4greece/politismos-kai-politistiki-epixeirimatikotita/).

Στις 11 Απριλίου 2016 βγήκε νέα πρόταση υποβολής δράσης στην πλατφόρμα «crowdfunding», με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2016. Το Νοσοκομείο Καρύστου ανήκει στους φορείς που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξη δράσεων στη πλατφόρμα crowdfunding «www.act4greece.gr», στον άξονα «Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη».

Αξιότιμε κύριε Υποδιοικητά,

Θεωρώ ότι είναι καλή ευκαιρία να ετοιμάσετε πρόταση δράσης και να την υποβάλλετε στο Πρόγραμμα. Θέτω την προσωπική μου εμπειρία και γνώση στη διάθεση σας, εφόσον βέβαια χρειαστείτε την οποιαδήποτε βοήθεια.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...