Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Έρχεται Φοροκαταιγίδα - Καπνός το εισόδημα του Έλληνα

“Καπνός” θα γίνει το εισόδημα του Έλληνα, μετά τη φοροκαταιγίδα που έρχεται σε άμεσους και έμμεσους φόρους και αναμένεται να … ροκανίσει το πορτοφόλι των εργαζομένων.

Δεν είναι μονάχα η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% από 1η Ιουλίου! Η φοροκαταιγίδα περιλαμβάνει και άλλες αυξήσεις! Έρχεται αύξηση στην αμόλυβδη βενζίνη, αλλά και στο υγραέριο και το φυσικό αέριο. Οι αυξήσεις αυτές όπως είναι φυσικό θα
προκαλέσουν και αύξηση των προϊόντων.


Την ίδια ώρα μπαίνει καπέλο με νέα αύξηση στο φόρο τσιγάρων, ποτών, αλλά και αύξηση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία, ενώ θα επιβληθεί τέλος τόσο στη συνδρομητική τηλεόραση όσο και στη χρήση internet.

Οι φόροι όμως δεν σταματούν εδώ καθώς θα υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων.
Εκτός των έμμεσων φόρων οι οποίοι είναι οριζόντιοι και αφορούν όλους καθώς δεν μπαίνουν με εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχουν και οι άμεσοι φόροι, καθώς απ’ την αλλαγής τις φορολογικές κλίμακες και το μικρότερο αφορολόγητο η κυβέρνηση στοχεύει σε επιπλέον εισπράξεις φόρων της τάξης των 1,8 δισ. ευρώ.

–άμεσος φόρος: χρηματικό ποσό που καταβάλλει στο κράτος ο πολίτης που ζει σε αυτό ως ποσοστό του εισοδήματός του

–έμμεσος φόρος: καταναλωτικοί φόροι, χρηματικά ποσά που ενσωματώνονται στην τιμή των εμπορευμάτων ή των παρεχομένων υπηρεσιών και που επίσης αποτελούν κρατικό έσοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...