Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πως κατανέμονται οι 14 θέσεις για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην Ευβοια - Οι θέσεις και η προκήρυξη

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα, των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998.
Οι κατανομές θα καλύψουν ανάγκες
των υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπουργείου Υγείας, υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3320/2005.

Οι θέσεις κλάδων και ειδικοτήτων είναι οι εξής:

Α. Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) Εκπαίδευσης επτακόσιες είκοσι (720) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΠΕ Γραμματέων, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού.

Β. Τεχνολογικής (T.Ε.) Εκπαίδευσης τριακόσιες εβδομήντα δύο (372) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΤΕ Γραμματέων, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικού.

Γ. Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης χίλιες σαράντα τρεις (1043) θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων: ΔΕ Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού.

Οι 14 θέσεις για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στη Εύβοια είναι:








Προϋποθέσεις συμμετοχής

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύνανται να υποβάλουν για την πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους της παρούσας προκήρυξης εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής δεν :

α) έχουν ήδη διοριστεί ως τακτικό προσωπικό, μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,

β) διορίστηκαν ως τακτικό προσωπικό με οποιαδήποτε διαδικασία διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν συνεχεία παραιτήθηκαν και

γ) κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα (Ανασύνταξη Πινάκων Κατάταξης Προκήρυξης ΑΣΕΠ 8/1997(ΦΕΚ 124/30.6.2005/Τ.Π.ΑΣΕΠ) σε σειρά διοριστέου σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 και δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα με τους κωδικούς τους αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα του Κεφάλαιο Α΄ της προκήρυξης.

Γενικά προσόντα διορισμού

Οι υποψήφιοι πρέπει:

    Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν (Ν 4210/2013, αρ. 7, παρ.1).
    Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο του διορισμού, ήτοι:

α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (Ν.4139/2013 αρ. 43) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.

ε) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Οι ενδιαφερόμενοι για την προκήρυξη αυτή θα πρέπει να εξετάσουν πρώτα αν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και κατόπιν με βάση την κατηγορία στην οποία είχαν συμμετάσχει στην 8/1997 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ανατρέχουν στον Πίνακα Κατανομής Θέσεων, της προκήρυξης και επιλέγουν τον αριθμό των θέσεων που μπορούν να επιδιώξουν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το εμπρόθεσμο της αιτήσεως κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης. Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής με νέες αιτήσεις, οι οποίες θα αντικαθιστούν τις προηγούμενες και πρέπει απαραιτήτως να έχουν την ένδειξη «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ» ή «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ» αντιστοίχως.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.), αυτής που είχε συμμετάσχει στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 8/1997. Για την παρούσα διαδικασία δεν υποβάλλονται δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...