Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Καμιά περικοπή στις διπλές, τριπλές συντάξεις βουλευτών και αιρετών

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με την κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων που χορηγούνται σε βουλευτές και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ο αριθμός αυτών που λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη ξεπερνά
τις 1,370 εκατ. ενώ στον αντίποδα μία σύνταξη  μόνο παίρνουν 1,288 εκατ.  συνταξιούχοι. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Τάσος Πετρόπουλος τέσσερις συνταξιούχοι παίρνουν 10 συντάξεις, επτά συνταξιούχοι λαμβάνουν εννιά συντάξεις, 49 συνταξιούχοι παίρνουν οκτώ συντάξεις, 364 συνταξιούχοι λαμβάνουν επτά συντάξεις, 4.659 συνταξιούχοι λαμβάνουν έξι συντάξεις, 14.365 συνταξιούχοι λαμβάνουν πέντε συντάξεις, 60.347 συνταξιούχοι παίρνουν τέσσερις συντάξεις, 335.439 συνταξιούχοι λαμβάνουν τρεις συντάξεις και 995.358 συνταξιούχοι παίρνουν δύο συντάξεις.

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας το ανώτατο όριο εισοδήματος από συντάξεις για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία σύνταξη θα είναι 3.088 ευρώ μικτά για το σύνολο των συντάξεων, από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το ανώτατο όριο για τη μία σύνταξη, θα είναι στα 2.304 ευρώ από 2.773 ευρώ που είναι σήμερα. Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο Τάσος Πετρόπουλος, είναι η διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και θα τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για περικοπή των διπλών και των τριπλών συντάξεων βουλευτών.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης διερωτήθηκε λέγοντας «πως ζητάμε από τον πολίτη να συνταξιοδοτείται στα 67 όταν οι πρώην συνάδελφοι βουλευτές μπόρεσαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα σύνταξης από τα 47 σε κάποιες περιπτώσεις;», σημειώνοντας ότι η πρότασή του δεν είναι τιμωρητική για τους πρώην βουλευτές αλλά θα τους δίνει δυνατότητα να επιλέξουν μία σύνταξη.

Τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας έφεραν την αντίδραση του προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος ανέφερε ότι «υπάρχουν και πρώην βουλευτές που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα». Σημείωσε μάλιστα πως του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Κώστας Πυλαρινός «και μου είπε ότι πρώην βουλευτής και υπουργός δεν έχει να καταβάλει τα έξοδα του χειρουργείου και για αυτό ζήτησα το θέμα να τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων», κατέληξε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. 

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...