Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις

Την δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις προωθεί ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης όπως έγινε γνωστό και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΕΕ στην οποία συμμετείχε.

Παράλληλα, προωθούνται και απαλλαγές από τον ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που θα προσφέρουν δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Επιπλέον, συγκροτείται ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο αναφορικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που

πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ ο κ. Κορκίδηςέκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη για τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας που κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει στηρίξει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εθνική οικονομία. Είναι μια απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού. Η ΕΣΕΕ θα θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...