Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών και τον αποκλεισμό των εθνικών και περιφερειακών δρόμων σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι με έγγραφη παραγγελία που απέστειλε σε όλους τους εισαγγελείς εφετών της χώρας.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου, οι εισαγγελείς εφετών σε όλη την επικράτεια παραγγέλλονται να ασκήσουν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών
δυνάμεων να ανοίξουν τους δρόμους.



Η κυρία Κουτζαμάνη σημειώνει στο έγγραφό της πως ο αποκλεισμός των δρόμων και άλλων εξόδων η εισόδων της χώρας είναι ενέργεια παράνομη και συνιστά έκνομη πράξη που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα και τιμωρείται ( αδίκημα παρακώλυση συγκοινωνιών).

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως:

«Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...