Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Με επεισόδια και δακρυγόνα η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια από το πρωί σε ολόκληρη την Αττική, σημειώθηκαν από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Λίγο μετά τις 14:30 στο Σύνταγμα δύο άτομα που δεν προέρχονται από τους αγρότες –διαδηλωτές, άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Ο ένας συνελήφθη απ΄την αστυνομία, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε από τους αγρότες, οι οποίοι και το παρέδωσαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίς το πρωί επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Καραϊσκάκη μεταξύ αστυνομίας και αγροτών –οι οποίοι είχαν φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- όταν δυνάμεις των
ΜΑΤ σταμάτησαν αγροτικό αυτοκίνητο που κουβαλούσε αγροτικά προϊόντα και υλικά για την κινητοποίηση των αγροτών.

Λίγο αργότερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώθηκαν επεισόδια με εκτεταμένες ζημιές, όταν οι αγρότες από την Κρήτη που βρίσκονταν εκεί επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε και σε τέσσερις συλλήψεις.

Επεισόδια μεταξύ αγροτών κι αστυνομίας με ρίψεις πετρών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χαϊδάρι, τη βασική πύλη των αγροτών που φτάνουν από την Πελοπόννησο στην πρωτεύουσα.

Η Λεωφόρος Αθηνών κατακλύστηκε από χημικά, όταν οι εξαγριωμένοι αγρότες έπειτα από την άρνηση της αστυνομίας να τους επιτρέψει την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αγρότες έσπασαν και ένα περιπολικό και οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρήψη χημικών.

Μικρή ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 9 και στον Ισθμό της Κορίνθου καθώς η Αστυνομία απαγόρευσε στους περίπου 1000 αγρότες που βρίσκονταν εκεί να προχωρήσουν προς την Αθήνα.

Τα επεισόδια στο υπουργείο καταδίκασε με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...