Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στα σχολεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αύριο 1η Σεπτέμβρη παρουσιάζονται οι εκπ/κοί στα σχολεία τους και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Με το πρώτο κουδούνι, εκπαιδευτικοί , γονείς, μαθητές θα αντιμετωπίσουν εκρηκτικά προβλήματα με πρώτο τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς . 

Η κατάσταση στην εκπαίδευση προβλέπεται και φέτος εκρηκτική και σε αυτό έρχονται να συμβάλλουν τα νέα βάρη που φορτώνει στις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών η ψήφιση του 3ου Μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Σε αυτό προβλέπονται: αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, 30άρια τμήματα, περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί). Επιπλέον στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016, ενώ το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωσή του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν αντικειμενικά βάσιμους φόβους για δραματικές περικοπές στον αριθμό μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών. 

Ζητάμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Περιφέρειας, πόσα και ποια κενά καταγράφονται και τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε.

Ταυτόχρονα καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για το σχολείο που έχουμε σήμερα ανάγκη, για την ολόπλευρη κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να συντονίσουν τη δράση τους με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων, παλιών και νέων, προβάλλοντας τα δίκαια και ανικανοποίητα αιτήματά τους:

Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν, υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο μετά από δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.

Πλήρης χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!

Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για πληρωμή εκπαιδευτικών, συνοδών ΕΑΕ, λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, εποπτικού υλικού και για μεταφορά μαθητών. 

31/8/15

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...