Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ερώτηση Μαυραγάνη σχετικά με τον εκκαθαριστή της Ευβοϊκής Τράπεζας

Η άδεια της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ανακλήθηκε από την ΤτΕ το Δεκέμβριο του 2013. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανωτέρω Τράπεζα περιήλθε σε καθεστώς εκκαθάρισης όχι λόγω πραγματοποιηθέντων λογιστικών ζημιών αλλά λόγω διαρροής εγγράφου στον Τύπο, μη κοινοποιηθέντος στη Διοίκηση της Τραπέζης, προκαλώντας την φυγή μεγάλου όγκου καταθέσεων πελατών.

Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνθηκε ανεπανόρθωτα η λογιστική της θέση και κατέστη μη εφικτή η κάλυψη του παθητικού της εταιρείας με αντίστοιχη αύξηση των καθαρών ιδίων

κεφαλαίων.

Σε όλες τις περιπτώσεις συνεταιριστικών τραπεζών που διορίστηκαν εκκαθαριστές ορίζεται αμοιβή εκάστου από αυτούς στο ποσό των 3000 – 4000 ευρώ. Στην συγκεκριμένη όμως ευβοϊκή τράπεζα τοποθετήθηκε εκκαθαριστής η ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG και περιέργως δεν προσδιορίστηκε η αντίστοιχη αμοιβή της, με τις φήμες να αναφέρουν ότι βρίσκεται πάνω από τις 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Σε αποφάσεις της ΤτΕ για τις τράπεζες: 
  • 1) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ ΣΥΝ. Π.Ε. 
  • 2)ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΝ. Π.Ε. 
  • 3) ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝ. Π.Ε. προβλέπεται αμοιβή εκκαθαριστή 3000-4000 ευρώ.
Αντίθετα στην απόφαση της ΤτΕ για ορισμό εκκαθαριστή για την ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ουδεμία αντίστοιχη αναφορά χρηματικής αμοιβής αναγράφεται όπως σε όλες τις υπόλοιπες.

Υπενθυμίζοντας ότι δεν λάβαμε απάντηση στην ερώτησή μας και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με αριθμ. 1771/134/16-4-15 για το ίδιο θέμα,

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:
Αν γνωρίζετε το λόγο ανάθεσης της εκκαθάρισης της «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» στην ελεγκτική εταιρεία ERNST & YOUNG καθώς και αν έχετε διαθέσιμο αντίτυπο του εγγράφου - απόφασης με την αναγραφόμενη αμοιβή από την ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...