Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση - παρέμβαση Αλέκου Αλούκου για το δημοψήφισμα

Αγαπητοί μου συνδημότες,Ζούμε πραγματικά δύσκολες ώρες ως Χώρα, ως Δήμος, ως Οικογένεια, ως Άτομα και γενικά ως κοινωνία, μετά από τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν.

Με κλειστές τράπεζες, με απελπισμένους ανθρώπους στα ΑΤΜ, με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις, οδηγούμαστε σε ένα δημοψήφισμα με ανύπαρκτο ερώτημα, μόνο και μόνο, γιατί όπως δήλωσε σήμερα 3 Ιουλίου στο ΣΚΑΙ ο κ. Τσακαλώτος (που συμμετείχε στην ομάδα διαπραγμάτευσης), η πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση και διαμορφώθηκε στις Βρυξέλες, άκουσον-άκουσον δεν θα περνούσε στην Ελληνική Βουλή από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Προτίμησαν δηλαδή να μην διαλύσουν το κόμμα τους αλλά να διαλύσουν τη Χώρα.

Προτίμησαν να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες παρά να διαλύσουν το κόμμα τους.

Προτίμησαν να καταστρέψουν τον Τουρισμό και όσους ζούν από αυτόν, παρά να διαλύσουν το κόμμα τους.

Είναι θλίψη και αγανάκτηση να μην βλέπεις άνθρωπο να κυκλοφορεί στις παραλίες μας και στα καταστήματα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Είναι θλίψη και αγανάκτηση να βλέπεις να ξενοικιάζονται σπίτια και να ακυρώνονται κρατήσεις στα ξενοδοχεία μας.

Είναι θλίψη και αγανάκτηση να διχάζεται ο κόσμος, ενώ η Ελλάδα καταστρέφεται.

Ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης που την υπηρετώ σχεδόν 30 χρόνια με συνέπεια και σοβαρότητα, χωρίς ακρότητες και διχαστικές κορώνες, εκφράζω την αγωνία μου και ζητώ από όλους τους Συνδημότες μου, να δείξουμε ψυχραιμία και ομοψυχία και να είμαστε ενωμένοι σ’αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Και να αναλογιστούμε πόση μεγάλη σημασία και για το Δήμο μας, αλλά και για όλους τους Δήμους, έχει η παραμονή μας στην Ευρωπαική Ένωση και το EURO.

Διότι μέσα από τα 10δες Ευρωπαικά προγράμματα, χρηματοδοτούνται δράσεις και δομές αλλά κυρίως έργα μεγάλα και καθημερινά, που συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας , και βοηθούν στην απασχόληση των πολιτών, που τόση μεγάλη ανάγκη υπάρχει στους άνεργους συμπολίτες μας, και που σε αντίθετη περίπτωση τίθενται όλα σε αμφισβήτηση.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα απαιτηθούν από όλους μας πολλές θυσίες.

Πιστεύω όμως, πως όταν κατηγορούμε τους εταίρους μας δημιουργώντας διχαστικό κλίμα, και ο Πρωθυπουργός ενοχοποιεί όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη, θα είναι χωρίς αμφιβολία, εξαιρετικά δύσκολη η διαπραγμάτευση και με πολύ πιο επώδυνα μέτρα από τα σημερινά, και με πολλές ακόμα περιπέτειες για όλους μας.

Θέλω να προβληματιστούμε για το εξης: 

Είναι δυνατόν, όλοι οι ηγέτες του κόσμου Κίνας, Ρωσίας, ΗΠΑ, οι 18 χώρες του ΕΥΡΩ, όλα τα Δημοκρατικά κόμματα, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της Χώρας, τα Εμπορικά Επιμελητήρια , οι εμπορικοί Σύλλογοι, οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί, οι προσωπικότητες της επιστήμης και της τέχνης που τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό, και όλοι οι απλοί πολίτες που έχουν την άποψη της παραμονής της Χώρας στην Ευρώπη και το ΕΥΡΩ, και αυθόρμητα τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ 

Όλοι θέλουν την ταπείνωση και υποδούλωση της Χώρας μας;

Όλοι αυτοί θέλουν το κακό της Χώρας μας; Και μόνο οι Κυβερνώντες έχουν δίκαιο; 

Όλοι ταυτίζονται με το παλαιό πολιτικό σύστημα;

Όχι βέβαια. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την άποψη. 

Γιαυτό χωρίς περιστροφές πιστεύω πως ΟΛΟΙ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ

Για να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες για μια γρήγορη συμφωνία, και με λιγότερο επώδυνα μέτρα,

Για να ελπίζουμε στο γρήγορο άνοιγμα των Τραπεζών - Για να ελπίζουμε τουλάχιστον σε ένα τουριστικό Αύγουστο - Για να ξαναβρεί η Χώρα μας και οι πολίτες την αξιοπρέπειά τους 

2 σχόλια:

  1. είπε ο πρώην Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ ....
    Έχει ξυπνήσει ο κόσμος πια και δεν εμπιστεύεται αυτούς που τον έφεραν εως εδώ.
    Μην ιδρώνετε άδικα. Κυριακή κοντή γιορτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι στην δραχμή και στην βενεζουλοποιηση της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...