Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Ψαχνά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Ψαχνά. 
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γιωργία Πύθουλα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ .


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ 
Αποφασιστικά τις λίγες μέρες που απομένουν να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ στους συναδέλφους μας, στους φίλους μας , στους συγγενείς μας, στις λαϊκές οικογένειες. 

Με μεγαλύτερο πείσμα και μαχητικότητα να αναμετρηθούμε στήθος με στήθος με την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου που έχουν οργανώσει η Ν.Δ , ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ώστε να ριζώσει η μεγάλη αλήθεια που λέει καθαρά  πως :  

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ο λαό μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την επόμενη μέρα και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες , κάνουν εμπόριο ελπίδων θάβοντας την αλήθεια στα μπάζα της παραπλανητικής αντιπαράθεσης  του διπολισμού , όπως γίνεται τόσα χρόνια με το δικομματισμό που οδήγησε τις λαϊκές οικογένειες στα σημερινά  βάσανα (…)  

Γι’ αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

Αυτές τις μέρες οργιάζουν  η κινδυνολογία, οι  εκβιασμοί, οι αυταπάτες. . 

Η Ν.Δ ρίχνουν βάρος στην  «ασφάλεια και σταθερότητα». 

Γνωρίζουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, γνωρίζουν ότι έχει αποδειχθεί την Ε.Ε  και το ΝΑΤΟ, τροφοδοτούν το διπολικό παιχνίδι για να εγκλωβίζεται ο  λαός αλλά ο βασικός τους στόχος είναι να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση και την ψήφο για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με το λαό φοβισμένο,  δεμένο χειροπόδαρα. 

Αναμασούν χρόνια τα περί σταθερότητας για να αποσταθεροποιούν, να διαλύουν τα λαϊκά δικαιώματα, βάζουν μπροστά τους δανειστές υποστηρίζοντας  ότι αν αυτοί νοιώσουν ασφάλεια  δεν θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. 

Κρύβουν την αλήθεια που τονίζει πως το ξήλωμα των εργατικών , λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι μόνο αξίωση των δανειστών αλλά των συμφερόντων που βρίσκονται πίσω τους. Του  μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που μόνιμο  στόχο έχει να κάνει  φτηνότερους τους εργαζόμενους για να αυξάνει τα κέρδη του (…)   

Αυτή την πραγματικότητα κρύβει  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λέμε στους εργαζόμενους:  Τώρα, πριν είναι αργά  , να γίνει συνείδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, της αστικής διαχείρισης  που προσδοκά να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και η  πολιτική του αποδεικνύει  ότι δεν είναι , δεν μπορεί να γίνει εναλλακτική λύση που θα υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. 

Να σκεφτεί ο κάθε  ο κάθε εργαζόμενος ότι : 

Τα μεγάλα λόγια για το σκίσιμο των μνημονίων αντικαταστάθηκαν από τη διαπραγμάτευση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Οι παληκαρισμοί για την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αντικαταστάθηκαν από την αποδοχή τους και τη δήλωση Τσίπρα πως η Ελλάδα ανήκει στη δύση.

Προσπαθεί κι αυτός , όπως η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει την απαιτητικότητα των εργαζομένων, να συγκεντρώσει την προσοχή στην πολύ ακραία φτώχεια , για να ρίξει στα τάρταρα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που διαφημίζει (…) 

Μόνο το ΚΚΕ διεκδικεί αποφασιστικά την ανάκτηση των απωλειών , την ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων , την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων , δωρεάν υγεία-πρόνοια παιδεία , την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών,  την πραγματική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φορομπηχτικών μέτρων , του συνόλου των αντιλαϊκών νόμων, καταθέτοντας σημαντικές προτάσεις στη βουλή που τις καταψήφισαν τα άλλα κόμματα.    

Μόνο το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός.

Αυτά πρέπει να σκεφτούν καλά οι εργαζόμενοι που λένε να φύγουν αυτοί, και  να’ ρθει ο άλλος , να’ ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν του έχουν εμπιστοσύνη,  αλλά περιμένουν ότι κάτι θα κάνει. 

Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Να μην περάσει συμβιβασμός με τα ψίχουλα.  Κριτήριο πρέπει να είναι  οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού.

Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού. Αυτός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να πολεμήσει τα κόμματα που τον θέλουν παθητικό θεατή, κομπάρσο στα σχέδια τους, να περιμένει τους σωτήρες , τη Ν.Δ , το ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματα  τους να τον σώσουν . 

Αν αποφασίσει ο λαός να διεκδικήσει τη δική του λύση, θα σχηματιστεί ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι που μπορεί να παρασύρει στο διάβα τις δυνάμεις του κεφαλαίου και θα διαμορφώσει τους όρους για βαθιές , ριζικές αλλαγές.  Γι’ αυτό χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ. 

Κυβέρνηση θα σχηματιστεί  μετά τις εκλογές, υπάρχει η σχετική πολιτική βάση, η συμφωνία των κομμάτων του συστήματος σε βασικούς άξονες, τους διευκολύνουν τα σχήματα μιας χρήσης που δημιουργούνται, οι συναλλαγές , οι μεταγραφές στελεχών από κόμμα σε κόμμα.    

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα παιχνίδια του και προσπαθεί να εκβιάσει το λαό για να αποσπάσει την ανοχή του. Στελέχη του διατυμπανίζουν ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί μετά τις εκλογές να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία ανοχή στους εκβιασμούς. Χτυπάνε λάθος πόρτα.  

Το ΚΚΕ έχει καθαρές θέσεις , ούτε στήριξη , ούτε ανοχή σε κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική και είναι φανερό πως ανοχή ζητάει ο ένοχος. Αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του και ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα. 

Και κάθε φορά αυτή η ανοχή είχε άσχημα αποτελέσματα στη ζωή και τα δικαιώματά του.

Η παγίδα του «μικρότερου κακού» στήνεται  κάθε φορά με τέχνη και μαεστρία για να ψαρεύουν σε θολά νερά  για να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση που προκαλούσε η πολιτική τους κι αυτό  έκανε μεγάλη ζημιά , αποδείχθηκε καταστροφικό, διαιώνισε την  εναλλαγή κυβερνήσεων που η πολιτική τους προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. 

Πότε να φύγει η Ν.Δ και νάρθει το ΠΑΣΟΚ , πότε να φύγει το ΠΑΣΟΚ και νάρθει η Ν.Δ  χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι αυτοί τα βρήκαν πήγαν μαζί κατά του λαού.  

Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός, να δυναμώσει η εργατική –λαϊκή αντιπολίτευση. 

Ποιος έχασε από την μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ το 2012 ; 

Αυτός που έχασε είναι ο λαός γιατί ενίσχυσε αντίπαλες δυνάμεις που στρέφονται κατά των δικών του συμφερόντων, αλλά το ΚΚΕ δεν έκανε βήμα πίσω , δεν τα δίπλωσε , δυνάμωσε την πάλη του  δίνοντας πολλές μάχες στους χώρους δουλειάς,  στις λαϊκές γειτονιές για κάθε λαϊκό πρόβλημα μαζί με τους εργάτες  και τις εργάτριες , την αγροτιά τους αυτοαπασχολούμενους , τους συνταξιούχους , τους μαθητές , τους σπουδαστές και τους φοιτητές. 

Δεν υπάρχει καθόλου περιθώριο για νέα πειράματα.

Ούτε μια χαμένη ψήφος.   

Αυτοί που αισθάνονται αριστεροί , ριζοσπάστες , προοδευτικοί  έχουν πρόσθετες ευθύνες και όχι μόνο δεν μπορούν να υποχωρήσουν στη λογική του μικρότερου κακού αλλά έχουν υποχρέωση  συμβάλλουν στην αποκάλυψη του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν την μάχη που δίνει το ΚΚΕ . 

Αυτή η απόφαση μπορεί να δώσει ώθηση στην λαϊκή πάλη.   

Στην πάλη που δίνει το ΚΚΕ χωράνε κι αυτοί που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του,  που κρατούν τις διαφωνίες τους και κατανοούν πως το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. 

Κάνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το λαό Εύβοιας, απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο που προβληματίζεται , στους συνταξιούχους , τις γυναίκες, στους ανέργους , στους νέους και τις νέες σε όποιον προσδοκά να ξημερώσουν καλύτερες μέρες και δεν συμβιβάζεται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

Μαζί , να δυναμώσουμε το ΚΚΕ και το λαϊκό αγώνα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...