Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα

Μαζική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σήμερα 27.11.2014 στη Χαλκίδα, στην οποία συμμετείχαν τα Σωματεία των εργαζομένων στον Όμιλο ΝΗΡΕΑ, στο Σκουλούση, το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τεχνικών - Οικοδόμων Εύβοιας, η ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας, η Ομάδα γυναικών της ΟΓΕ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στην υγεία, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαθητές και σπουδαστές.

Από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης μεταφέρθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου του ΝΕΡΕΑ, Σπύρο Λοξό, η σημαντική εμπειρία από την ίδρυση του Σωματείου. Πως δηλαδή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν οργανωμένα να αντιπαλέψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και το κλίμα τρομοκρατίας.


Από την κεντρική ομιλία από την πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Καραμπέτσου Ασημίνα, τονίστηκε η ανάγκη για ενίσχυση των σωματείων, του ταξικού κινήματος κόντρα στον "ρεαλισμό" και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. 

Σωματεία ριζωμένα στους τόπους δουλειάς, που νοιάζονται για όλους τους εργαζόμενους, του νέους και νέες, τους μετανάστες, τις γυναίκες που υποφέρουν από τη διπλή εκμετάλλευση και καταπίεση, σε στόχο την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκφραστές, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. "Ακούραστα υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. 

Δεν μας αρκούν τα ψίχουλα, διεκδικούμε ολόκληρη τη ζωή μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...