Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Άμεση παρέμβαση Συμεών Κεδίκογλου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου προκάλεσε η δημοσίευση της απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη, για την ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή, η απένταξη αποφασίστηκε λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρξαν στην υλοποίηση του έργου. Καθυστερήσεις που οδήγησαν στο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο έως το τέλος του 2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, με κίνδυνο να χαθεί το ποσό που είχε δεσμευτεί για το έργο αυτό (2.000.000€). 

Ο Συμεών Κεδίκογλου τόνισε τη σημασία του εν λόγω κτηρίου, που είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, αλλά και τη ανάγκη για άμεση παρέμβαση σε αυτό, καθώς στο κτήριο στεγάζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και συνεπώς η καλή κατάσταση του κτηρίου είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των μαθητών. 



Ο Περιφερειάρχης κατανοώντας την ανάγκη αποκατάστασης του κτηρίου, δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε από το επόμενο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...