Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Το Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου για τον πρώην Δήμο Στυρέων και εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων ζητά η Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση Δήμου Καρύστου "Αλλιώς!"

Παρέμβαση για δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Καρύστου έκανε σήμερα η παράταξη μας, ζητώντας να χορηγηθούν τα σχετικά στοιχεία.

Οι Δημότες πρέπει να είναι ενήμεροι ότι ο Δήμος Καρύστου έχει εμπλακεί σε πλήθος δικαστικών υποθέσεων, καθώς και ότι ολοκληρώθηκε και είναι στα χέρια του Δήμου το Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τον πρώην Δήμο Στυρέων, εκ του οποίου πιθανόν
να προκύπτουν οικονομικές ατασθαλίες. 

Θεωρούμαι ότι η εξέλιξη αυτών των ζητημάτων είναι πολύ σημαντική τόσο για την οικονομική λειτουργία όσο και τη διαφάνεια του Δήμου Καρύστου.

Η αίτηση που καταθέσαμε έχει ως εξής:

"Με την παρούσα αίτηση παρακαλώ να μου χορηγηθούν τα εξής στοιχεία:

1. Αναλυτική κατάσταση εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων του Δήμου που να περιέχει:

i) Ημερομηνία εκδίκασης,

ii) Στοιχεία αντιδίκων,

iii) Περίληψη της υπόθεσης,

iv) Νομικό εκπρόσωπο του Δήμου.

2. Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων. Σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων παρακαλώ όπως μου χορηγηθεί το εν λόγω έγγραφο με διαγραμμένα ονόματα και ιδιότητες.

3. Παρακαλώ να μου γνωστοποιηθεί εάν ο Δήμος Καρύστου έχει προσφύγει στα Αστικά Δικαστήρια ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση που προκύπτει ζημία από το Πόρισμα Οικονομικού Ελέγχου."

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλά πράττει ο κ. Παπαλυμπέρης. Ο κ. δήμαρχος αρνείται να ενημερώσει τους πολίτες για το πόρισμα φωτιά που παρέλαβε από τους αρμόδιους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο στάλθηκε στον Εισαγγελέα και κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στα Στύρα επί δημαρχιών Μούτσου και Λέκκα (2005-2010). Ωστόσο, έχω μία παρατήρηση: δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα όταν πρόκειται για δημόσια έγγραφα και κυρίως για δημόσιο χρήμα. Οπότε κ. Παπαλυμπέρη όταν με το καλό λάβετε το πόρισμα όλα στο φως. Να μάθουν οι πολίτες που πήγαν τα 3,5 εκατ. ευρώ. Όσο για το 3 ερώτημα σας είναι κάπως αστείο. Εδώ ο κ. Ραβιόλος δεν έχει την ευθιξία να απομακρύνει τον κ. Λέκκα από γραμματέα της παρατάξεως του, θα κινηθεί νομικά εναντίον του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...